Balkabaklı Kurabiye

2/21/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Elmalı tarçınlı kurabiye...

Şöyle güzelce demlenmiş tavşankanı bir çayın yanında nasıl da güzel gider. Mis gibi tarçın kokusu eşliğinde...

Çocukluk yıllarımı hatırlatan bir koku. Okuldan geldiğimde annemin yapmış olduğu kurabiyelerinin evi mis gibi saran kokusu...

Tarif annemden, artık yapması benden olunca elmalı için yanında bir de balkabaklı iç hazırladım. Malum balkabağının yavaş yavaş tükenmeye başladığı zamanlar. Ne kadar fazla kullanabilir, ne kadar fazla vitamin ve minerallerinden faydalanabilirsek o kadar iyi.

Bir an önce tarifi sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.



 Balkabaklı Kurabiye Tarifi

Malzemeler


  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
İç Harcı için;

  • 400 gram rendelenmiş balkabağı
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın ya da 2 tatlı kaşığı balkabağı baharatı 
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Hazırlanışı

  1. Rendelenmiş balkabağını ve toz şekeri bir tencereye koyun ve balkabakları suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Bu işlemi ağır ateşte yapın. Balkabaklarının iyice pişmesi ve şekeri çekmesi için.
  3. Ocağın altını kapatın ve tarçın -ceviz karışımın ekleyin.
  4. İç harcınız hazır.
  5. Hamur için tüm malzemeleri yoğurma kabına koyun.
  6. Ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.
  7. Hazırladığınız hamuru 5 parçaya ayırın.
  8. Her bir parçayı merdane yardımıyla açın ve üçgen dilimler kesin.
  9. İç  harcınızdan koyun ve sarın.
  10. Ay şekli verin ve tepsiye yerleştirin.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırının ısısını 150 dereceye düşürüp 2 dakika daha pişirin.
  12. Fırından çıkarın, soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: