Sütlü Tatlılar,

Krem Karamel

2/27/2016 DerinliTatlar 0 Yorumlar



Krem Karamel ya da diğer bir adıyla süt leche...

Çok yumuşak, ipeksi, kadifemsi dokusuyla olağanüstü bir lezzet.

Kolay gibi görünen ama kıvamı tutturması biraz emek isteyen bu lezzeti aşağıdaki şekilde yaparsanız, yiyenler bir daha yemek isteyecektir.

Dün akşamdan yaptık, gündüz gözüyle hemen çekimlerimizi yaptık ve bu enfes tarifimizi vakit kaybetmeden sizlerle paylaşmak istedik.

"Gündüz çekimlerini seviyorum. Bir başka güzel oluyor... DerinliTatlar"



Krem Karamel Tarifi

Malzemeler


  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
Karamel İçin

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 - 8  yemek kaşığı su




Hazırlanışı

  1. Teflon bir tavaya karamel malzemelerini koyun. ( Yapışmaması ve sonrasında kolay temizlenebilmesi için teflon tercih ediyorum.)
  2. Yüksek ateşte şekeri yakın. Önce su buharlaşacak ve yavaş yavaş şeker yanmaya başlayacaktır.
  3. Şekerin çok yanmasına izin vermeden  ( acı bir tat olur) ocaktan alın.
  4. Hazırladığınız karamel sıcakken, kaplarınıza paylaştırın. Benim gibi süslemede kullanacağınız süsler yapmak isterseniz pişirme kağıdı üzerine arzu ettiğiniz şekli verin, dondurucuda dondurun.
  5. Büyük bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri yüksek devirde iyice köpürene kadar çırpın.
  6. İçerisine vanilyayı ekleyerek yüksek devirde karıştırmaya devam edin.
  7. Bu karışa sütü ekleyerek 3-4 dakika daha mikser ile karıştırın.
  8. Yüksek devirde karıştırdığımız için karışımın üstte kalan büyük bir kısmı köpük oluyor. Kevgir ya da kepçe yardımıyla sıvı kısma ulaşana kadar köpükleri atın.
  9. Kalan sıvı kısmı karamel ile taban yaptığınız kaplara paylaştırın.
  10. Kapları fırın tepsisine yerleştirin. ( Fırın tepsisi ya da krem karamel kaplarınızı koyacağınız tepsiye.)
  11. Tepsinin içerisine kapların yarısına gelecek şekilde kaynar su koyun.
  12. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  13. Fırından çıkan krem karameller oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  14. 12 saat kadar buzdolabında durduktan sonra servis yapacağınız tabaklarınıza ters çevirerek servis yapın.





Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

0 yorum: