Supangle

2/07/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 2 Comments


Sütlü tatlıların en çikolatalı hali, supangle.

Evde birkaç gün önce yapılmış kek dilimlerini değerlendirmek için güzel bir fırsat. Yapması çok pratik olan bu  muhteşem lezzeti denemenizi tavsiye ederiz.



Supangle Tarifi

Malzemeler

  • 1 kilogram süt
  • 1 su bardağı ( 200 gram) toz şeker
  • 1/4 su bardağı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1/4 bitter kuvertür çikolata ( 50 gram) ya da 1 paket bitter çikolata
  • Kaselerin içine koymak için kek

Hazırlanışı

  1.  Tencerenin içerisine kakao, şeker ve nişastayı koyun ve iyice çırpma teli ile karıştırın. ( Toz halindeyken)
  2. Bu karışımın üzerine sütten bir miktar dökün ve hiç topak karışım kalmayacak şekilde karıştırın.
  3. Sütün geri kalanını da ekleyin ve ocağın üzerinde kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  4. Pişen supanglenin içerisine 50 gramlık bitter kuvertür çikolatasını ekleyin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
  5. Servis yapacağınız kaselerin içlerine kek dilimlerini yerleştirin.
  6. Üzerlerine hazırladığınız supangleden dökün.
  7. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

İsterseniz üzerine çubuk gofret yada hindistan cevizi koyarak servis yapabilirsiniz. Buzdolabında saklamak isterseniz üzerilerine çatlamaması için streç örtmenizde fayda var. 


Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

2 yorum:

  1. Supangle yi dün akşam yaptım. Muhteşem oldu.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba; misafirlerim ce Ceroş bayıldı; teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil