Zeytinyağlı Taze Bakla

2/06/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Kar kış derken bir de baktık ki pazar tezgahlarına bahar gelmiş. 

Taze bakla... Ne güzel de kokar, tıpkı bahar gibi. Hele bir de dereotuyla birleşince...




Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

Malzemeler


  • 1 kilogram taze bakla
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak, 1 adet taze sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 demet dereotu

Hazırlanışı

  1. Baklayı ayıklayın, yıkayın ve tencereye koyun.
  2. Üzerine ince ince kestiğiniz soğan, sarımsak ve yağı ekleyin.
  3. Şeker ve  unu da serptikten sonra harmanlayarak karıştırın.
  4. Tencerenin kenarından 1,5 bardak su ekleyin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kaynatın.
  6. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin ve hafif ateşte yarım saat pişirin. (baklalar yumuşayana kadar)
  7. Piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  8. Dereotlarının renginin bozulmaması için soğuduktan sonra üzerine ekleyin.
Yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.



Önerilen Tarifler

0 yorum: