Zeytinyağlı Taze Araka

5/19/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Bezelyenin en tatlı hali,araka...

Kendine has bir lezzeti olan bezelye tanelenince daha da bir güzel oluyor sanki. Bütün kış yetecek şekilde çiğden  doldurdum gene derin dondurucuyu. Hem biz de çok seviliyor hem de çok pratik bir zeytinyağlı çeşidi. Bir de düdüklü tencere kullanırsanız beş dakikada Beşiktaş :)

Tek başına pişirmeseniz bile kabak, kuşkonmaz, havuç gibi sebzeler ile et/balık/tavuk yemeklerinizin yanına garnitür olarak ikram edebileceğiniz harika bir lezzet.

Sizlerle şimdi paylaşmak istediğim tarif;  araka, sarımsak ve dereotu üçlüsünün enfes birleşimi olacak.


Zeytinyağlı Taze Araka Tarifi
Malzemeler

  • 500 gram araka(derin dondurucudan da çıkarabilirsiniz.)
  • 1 orta boy kuru soğan ince yemeklik doğranmış
  • 3-4 diş ince ince kesilmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker ya da 1 adet küp şeker
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat (Yeşil sebzeleri buharda pişirirken ya da haşlarken içine koyacağınız karbonat rengini korumasını sağlayacaktır.)
Hazırlanışı
  1. Soğan, sarımsak ve zeytinyağını düdüklü tencere içerisine koyun.
  2. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Araka, tuz, şeker, karbonat ve suyu da ekleyerek, düdüklü tencerenizi 5 dakikaya ayarlayın. Normal tencerede yapacaksanız 15-20 dakikada pişecektir.
  4. Piştikten sonra servis için bir tabağa alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini dereotu ile süsleyin.
Sağlıklı, güzel günlerde keyifle yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.




Önerilen Tarifler

0 yorum: