Nutella ve Ferrero Rocher ile Lav Kek

5/19/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments

Olmuyor, olmuyor, olmuyor. Nutella ile de olmuyor, Nutellasız da olmuyor işte :) Başka marka çıkmış çok da güzelmiş falan hepsi bizim için çok boş. Hele de evde iki genç varsa mümkün değil vazgeçirmek.
Her yaptığım çikolatalı tatlı için mutlaka; bunun içine Nutella koysaydın olmaz mıydı, üzerine sürsek olmaz mı şeklinde yorumlar alıyorum :) Damacana ile alacağız, yakında... 

Fena da olmuyor, ben de böylelikle değişik tarif arayışları içerisinde oluyorum, her daim :) Nutellalı mereng, Nutella dolgulu muffin  bloğumda  paylaştığım tariflerimden sadece birkaçı.

Pratik ve güzel bir tatlıdır sufle, çok da severim. Hep de söylerim, Ankara' da okurken gittiğim Budakaltı' nda yemiştim ilk enfes suflemi... Unlu ve Nutellasız olmasına rağmen çok iyi bir ustalık emeğiydi.

Tatlı krizlerimizin tuttuğu bir akşam sıkça takip ettiğim Veggie and the Beast sitesinde rastlamıştım bu enfes Nutellalı Lav Kek' e. En hoşuma giden yanı da unsuz oluşuydu. Nutella var, şeker var eeee un da olmayı versin di mi ama :) Olsun kalori açısından eksiklik hissettiğimiz zaman biz tarife ek olarak Ferro Rocher çikolata da ekliyoruz.

Mutlu anlarımızda, özel günlerimizde zevkle yapıyoruz. Yorgunluğa, moral bozukluğuna, sınav stresine, tatlı krizine de birebir bir tatlı :)

Mesela; geçen gün  kızımın maçı vardı, geldik eve, yenildiler de moraller bozuk. Anneden  birşeyler istemenin tam sırası :) Akışkan Nutella aroması ve ardından ağızda dağılan  çıtır çıtır gofret  ile pamuk gibi oldu, Derin yedikten sonra...

Yazın yanında dondurma, kışın sıcak bir filtre kahve ya da süt  eşliğinde yiyebileceğiniz güzel bir lezzet.

Nutella ve Ferrero Rocher ile Lav Kek Tarifi (4 kişilik)
Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet bitter çikolata (80 gramlık çikolatalardan ya da kuvertür çikolatası)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta 
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kakao (Nesquik de olabilir. Çocuklar için bitter tadı biraz yumuşamış oluyor.)
  • 1 fiske tuz
  • Üzeri için Krema, pudra şekeri, mevsim meyveleri, dondurma...
Hazırlanışı
  1. Cam veya metal kaba; tereyağını üzerine bitter çikolataları koyun ve benmari usulü eritin.
  2. Diğer bir yandan toz şeker ve yumurtaları iyice çırpın.
  3. Kakao ve tuzu ekleyerek biraz daha çırpmaya devam edin.
  4. Daha sonra içerisine tereyağ ve çikolata karışımın koyarak spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
  5. Oda sıcaklığındaki tereyağı ile yağladığınız sufle kaplarına paylaştırın.
  6. Kapların ortasına(hamurun ortasına) Ferro Rocher çikolatası kullanacaksanız önce çikolatayı sonra Nutellayı bırakın.
  7. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  8. Fırın kabından yemek isterseniz üzerini isteğinize göre süsleyerek, sıcak servis edebilirsiniz.
  9. Servis ederken fırın kabınızı kullanmak istemezseniz, fırından çıkan lav kekinizi oda sıcaklığında 1-1,5 dk. bekletin ve servis tabağına ters çevirin. Üzerini arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek ikram edin.
Sağlıklı, güzel günlerde keyifle yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: