Limon Kremalı Mereng

6/08/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments

Hem hafif hem de lezzetli iki tat birleşince ortaya mükemmel bir sonuç çıkıyor.

Ağızda dağılan çıtır bir lezzet ve damakta bıraktığı serinletici limon aroması. Bizim evin sevilen atıştırmalıklarından mereng tarifini yine yeniden büyük bir keyifle paylaşıyorum sizlerle. Hem de hiç vakit kaybetmeden.

Limonlu Mereng Tarifi
Malzemeler

  • 250 gram limon kreması
  • Oda sıcaklığında 4 yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı sirke
Hazırlanışı
  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  2. Yumurta aklarını, toz şekeri ve sirkeyi yüksek devirle kar haline gelene kadar çırpın.
  3. Karışıma mısır nişastasını da ekleyin ve biraz daha çırpın.
  4. Fırının sıcaklığını 110 dereceye düşürün.
  5. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine mereng harcını küçük küçük bir kaşık yardımıyla dökün ve içleri çukur kalacak şekilde şekil verin.
  6. Fırına koyun ve 1,5 saat pişirin.
  7. Pişen merenglerinizin içerisine birer tatlı kaşığı limon kreması koyun.
  8. Üzerlerini mevsim meyveleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. 

Sağlıklı günlerde keyifle yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.



Önerilen Tarifler

0 yorum: