Zencefilli ballı limonlu şifa deposu

12/03/2014 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Derin' in tabiriyle Anne Gazozu (Zencefilli ballı limonlu şifa deposu). Kış mevsimi yaklaşmaya başladığında buzdolabımızda yerini alır, bu faydalı karışım. Bitmeye yakın hemen tazesi hazırlanır.






Zencefilli Ballı Limonlu Karışım Tarifi

Malzemeler
  • 500 ml. lik kavanoz ***
  • 2-3 kök taze zencefil
  • 2-3 kök taze zerdeçal
  • 4-5 adet tane karanfil
  • 1-2 Limon
  • Bal
Hazırlanışı


  1. İşe öncelikle taze zencefillerin kabuklarını soyarak başlıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz zencefilleri yıkadıktan sonra küçük parçacıklar halinde dilimliyoruz.
  2. Aynı şekilde ama kabuklarını soymadan, limonları dilimliyoruz.
  3. Dilimlediğimiz zencefil ve limonları karışık bir şekilde kavanozun içerisine dolduruyoruz.Ben bir de bu karışıma tane karanfil ekliyorum. Tavsiye ederim:) 
  4. Kavanoz dolduktan sonra üzerine bal dökmeye başlıyoruz.Bal kavanozun içerisinde kalan boşlukları dolduracaktır. 
  5. Tamamen dolduğuna emin olduğumuzda, kavanozun ağzını kapatıyoruz.
  6. Hazırladığımız bu karışımı buzdolabında saklıyoruz. (Bazı yazılarda buzdolabı yerine oda sıcaklığında saklanması gerektiği yazıyor, ancak; ben hiç denemedim. Açıkçası bozulur diye korktum :) )
*** Kavanozun büyüklüğü size bağlı. Ben bu büyüklükte bir kavanoz kullandığım için tarifini de ona göre yazdım.


Zencefilli Ballı Limonlu şurubun nasıl yapıldığını tarifledikten sonra derinlitatlarının  meşhur anne gazozunu yapabiliriz.

Derin ile  anne gazozu tarifi...

Önerilen Tarifler

0 yorum: