tatlılar
Çikolatalı Sarma, diğer bir adı ile Mozaik Pasta. Sevmeyeniniz var mıdır, bilmiyorum ama bence bisküvi ve çikolatanın en tatlı hali. Pratik bir o kadar da lezzetli olan bu tatlıyı sevgili yeğenim Kayra, tabiri caizse yumula yumula yer :) Çiğ yumurta kullanmadan, yapabilceğiniz çok güzel ve prtaik bir tarifi payşacağım sizinle.
Kuru meyvelerle, krokan ile bazende hepsini birden ekleyerek, lezzetine lezzet ekleyebilirsiniz.
Sofra Dergisinde görmüştüm bu tarifi ve o günden beri bizim evin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.
Bisküvi ve çikolatanın en tatlı hali...
Çikolatalı Sarma, diğer bir adı ile Mozaik Pasta. Sevmeyeniniz var mıdır, bilmiyorum ama bence bisküvi ve çikolatanın en tatlı hali. Pratik bir o kadar da lezzetli olan bu tatlıyı sevgili yeğenim Kayra, tabiri caizse yumula yumula yer :) Çiğ yumurta kullanmadan, yapabilceğiniz çok güzel ve prtaik bir tarifi payşacağım sizinle.
Kuru meyvelerle, krokan ile bazende hepsini birden ekleyerek, lezzetine lezzet ekleyebilirsiniz.
Sofra Dergisinde görmüştüm bu tarifi ve o günden beri bizim evin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.
Çikolatalı
Sarma(Mozaik)
Malzemeler
- 100 gr Krema
-
100 gr Tereyağı
- 1 paket (80gr) Bitter Çikolata
- 2 paket Petiböre Bisküvi
- 3 yemek kaşığı Kakao(isteğe göre nesquik)
- 1,5 çay bardağı Süt
- 1 çaybardağı Toz Şeker
- İsteğe göre içerisine damla çikolata, kuru incir...koyabilirsiniz.
Hazırlanışı
- Krema, Tereyağı ve Bitter Çikolatayı benmari usulü bir kasede eritin.
- Genişce bir kapta bisküvileri küçük parçalar haline getirdikten sonra, diğer kalan malzemeler ve erittiğiniz malzemeleri karıştırın.
- Tüm malzemeleri iyice birbirine karıştırdıktan sonra yağlı bir kağıt üzerine döküp , rulo şeklinde sarın. ( Veya Ben Tupperware prenses tacı içerisine dökerek yapıyorum, hem göze hem damak tadınıza hitap ediyor:)))))
- 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Ağzınızın tadının hiç bozulmaması dileklerimle, afiyet olsun...
0 yorum: