Bisküvi ve çikolatanın en tatlı hali...

12/03/2014 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Çikolatalı Sarma, diğer bir adı ile Mozaik Pasta. Sevmeyeniniz var mıdır, bilmiyorum ama bence bisküvi ve çikolatanın en tatlı hali. Pratik bir o kadar da lezzetli olan bu tatlıyı sevgili yeğenim Kayra, tabiri caizse yumula yumula yer :) Çiğ yumurta kullanmadan, yapabilceğiniz çok güzel ve prtaik bir tarifi payşacağım sizinle.

Kuru meyvelerle,  krokan ile bazende hepsini birden ekleyerek,  lezzetine lezzet ekleyebilirsiniz.

Sofra Dergisinde görmüştüm bu tarifi ve o günden beri bizim evin vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.






Çikolatalı Sarma(Mozaik)
Malzemeler
  • 100 gr Krema
  • 100 gr Tereyağı
  • 1 paket (80gr) Bitter Çikolata
  • 2 paket Petiböre Bisküvi
  • 3 yemek kaşığı Kakao(isteğe göre nesquik)
  • 1,5 çay bardağı Süt
  • 1 çaybardağı Toz Şeker
  • İsteğe göre içerisine damla çikolata, kuru incir...
    koyabilirsiniz.

Hazırlanışı
  • Krema, Tereyağı ve Bitter Çikolatayı benmari usulü bir kasede  eritin.
  • Genişce bir kapta bisküvileri küçük parçalar haline getirdikten sonra, diğer kalan malzemeler ve erittiğiniz malzemeleri karıştırın.
  • Tüm malzemeleri iyice birbirine karıştırdıktan sonra yağlı bir kağıt üzerine döküp , rulo şeklinde sarın. ( Veya Ben Tupperware prenses tacı içerisine dökerek yapıyorum, hem göze hem damak tadınıza hitap ediyor:)))))
  • 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra  servis yapın.

Ağzınızın tadının hiç bozulmaması dileklerimle, afiyet olsun...

Önerilen Tarifler

0 yorum: