Sütlaç (Hamsiköy Sütlacı)

1/21/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments

Bizim evin en sevdiklerindendir sütlaç. Sütçümüz hemen hemen her süt getirdiğinde yapılır ve dolabımızın rafında yerini alır.
Alır almasına ama bir şartımız var, bizim. Çok katı olmayacak, çok da cıvık olmayacak :) 
Sütün doğal, taze ve yağlı olması sütlacınızın bir o kadar lezzetli olmasını sağlar. Tabi ki hazırlarken içerisine koyacağınız bir tutam sevgi, bir tutam mutluluk ta çabası :)
Sizlerle paylaşacağım sütlaç tarifi, birçok blogda HamsiKöy Sütlacı diye de geçmekte, tam da bizim evin kıvamında :)


Sütlaç (Hamsiköy Sütlacı) Tarifi
Malzemeler
  • 1 kg süt
  • 65 gr prinç
  • 75 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
  1. 65 gr. ayıklanıp, yıkanan prinç 1 kg oda sıcaklığındaki sütün içerisine koyarak orta ateşte kaynatın.
  2. Kaynamaya başlayan süt -prinç karışımını kısık ateşte prinçler iyice yumuşayıp dağılana kadar pişirin.
  3. Toz şekeri ve tuzu da ekleyerek 5 dk. daha pişirin.
  4. Pişen sütlacınızı servis yapacağınız kaselere paylaştırın.
  5. Oda sıcaklığına gelince, isteğinize göre buzdolabına kaldırın ya da servis yapın.
DerinliTatlar Servis Önerisi; Servis ederken üzerine koyacağınız tarçın ve file fındık lezzetini taçlandıracaktır.


Önerilen Tarifler

0 yorum: