Balkabaklı Parça Çikolatalı Muffin(Pumpkin Chocolate Chip Muffins)

3/24/2015 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Kış aylarının vitamin deposu balkabağı ile yapabileceğiniz enfes bir tarif daha geliyor.
Bu harika muffinleri,  halen daha balkabakları pazar tezgahlarını süslerken şiddetle denemenizi tavsiye ederim..



Balkabaklı Parça Çikolatalı Muffin(Pumpkin Chocolate Chip Muffins) Tarifi

Malzemeler
  • 4 Yumurta
  • 2 su bardağı Toz Şeker
  • 420 gr. Balkabağı Püresi 
  • 1-1/2 su bardağı Zeytinyağı
  • 3 su bardağı Un
  • 1 paket Hamur Kabartma Tozu
  • 1 yemek kaşığı Pumpkin Pie Spice (Balkabaklı Kek Baharatı) 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı parça çikolata

Hazırlanışı
  1. Sarılarından ayırdığınız yumurtaların beyazlarını ve toz şekerinizi çırpma kabınıza koyarak, mikser yardımı ile çırpın.İyice kabaran (benim tabirimle çırpma telinde karışım asılı kalana kadar) karışıma teker teker yumurta sarılarını ekleyin ve çırpmaya devam edin. 
  2. Elde ettiğiniz bu karışıma zeytinyağını da ekleyin, iyice çırpın.
  3. Daha sonra çırpma kabınızın içerisine; elemiş olduğunuz unu, baharat karışımını, kabartma tozunu, parça çikolatayı (ve hatta ben bu karışıma iri çekilmiş ceviz içi de ekliyorum) koyun, tahta bir kaşık ya da silikon bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.
  4. Hazırladığınız kek hamurunu, muffin kalıplarınına, yarısından biraz fazla olacak şekilde, doldurun.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırınınızda 30-35 dk. pişirin.

Sunum yaparken, üzerini sadece pudra şekeri ya da tarçın-pudra şekeri karışımı ile süsleyebilirsiniz.
* Balkabağı Püresi için bazen balkabağı tatlısı yaptığım zamanlar kalan şerbet ve balkabaklarını da püre haline getirerek kullandığım oluyor. Fakat o zaman şeker miktarını azaltıyorum. 


Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: