tatlılar,

İç Baklalı Enginar

1/25/2016 DerinliTatlar 0 Yorumlar


Karaciğer dostu enginar  ve bahar geldiğini müjdeleyen sebzelerden iç bakla...
Birbirlerine çok yakıştırdığını düşündüğüm iki lezzet. Faydalı ve bir o kadar da sağlıklı bir ikili...



İç Baklalı Enginar Tarifi

Malzemeler
  • 6 adet enginar – unlu ve limonlu su
  • 3  su bardağı su
  • 3 adet orta boy soğan
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı tozşeker
  • 5 tatlı kaşığı un
  • ½  imon suyu
  • 1 demet dereotu
İç Bakla için
  • 500 gr. taze iç bakla
  • 2 adet orta  boy soğan
  • ½ su bardağı zeytinyağı
  • 2  tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1,5  su bardağı su
Hazırlanışı
  1. Enginarları ayıklayıp saplarını kestikten sonra limonlu ve unlu suda bir süre bekletin.
  2. Bir tencereye 3 bardak su koyun,sudan çıkardığınız  enginarları koyun.3 adet soğanı daha iyi lezzet vermesi için  2’ye bölün,dağılmamaları için kök kısımlarını kesmeyin.
  3. Soğanlarla birlikte,yarım su bardağı zeytinyağını,yarım limon suyunu,1 tatlı kaşığı tuzu,2  tatlı kaşığı şekeri,suda incelttiğiniz 5 kaşık unu birlikte ekleyin.
  4. Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini örtün , bir tabak veya tencerenin içi kadar bir kapak kapatın.
  5. Önce harlı ateşte,kaynamaya başlayınca da hafif ateşte30-35 dakika arasında pişirin.
  6. Başka bir kapta , kabukları ayıklanmış 500 gr.  iç baklayı,kabukları soyulmuşve 2’ye bölünmüş 2 adet  soğanı yarım su bardağı ,zeytinyağını,2  tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ,1 su bardağı su ile orta ateşte kaynatın.
  7. Bu arada dereotlarının saplarını bağlayıp içine atın,ateşi kısın ve 1 saat kadar hafif ateşte pişirin.
  8. Pişince ateşten alın,kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.Soğuyunca soğanları ve dereotunun saplarını atın.
  9. Soğumuş enginarları servis tabağına alın.Ortalarına iç baklaları doldurun.Tencerede kalan sosu üzerine gezdirin.Eğer sos sulu ise enginarları aldıktan sonra harlı ateşte bir taşım kaynatın.
  10. Dereotu serperek ,arzuya göre süzme yoğurt ile servis yapın.

Tarif için Arda' nın Mutfağına teşekkürler.

Sağlıklı, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun...

0 yorum: