tatlılar,
İç Baklalı Enginar Tarifi
Malzemeler
İç Baklalı Enginar
Karaciğer dostu enginar ve bahar geldiğini müjdeleyen sebzelerden iç bakla...
Birbirlerine çok yakıştırdığını düşündüğüm iki lezzet. Faydalı ve bir o kadar da sağlıklı bir ikili...
İç Baklalı Enginar Tarifi
Malzemeler
- 6 adet enginar – unlu ve limonlu su
- 3 su bardağı su
- 3 adet orta boy soğan
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı tozşeker
- 5 tatlı kaşığı un
- ½ imon suyu
- 1 demet dereotu
İç Bakla için
- 500 gr. taze iç bakla
- 2 adet orta boy soğan
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
- Enginarları ayıklayıp saplarını kestikten sonra limonlu ve unlu suda bir süre bekletin.
- Bir tencereye 3 bardak su koyun,sudan çıkardığınız enginarları koyun.3 adet soğanı daha iyi lezzet vermesi için 2’ye bölün,dağılmamaları için kök kısımlarını kesmeyin.
- Soğanlarla birlikte,yarım su bardağı zeytinyağını,yarım limon suyunu,1 tatlı kaşığı tuzu,2 tatlı kaşığı şekeri,suda incelttiğiniz 5 kaşık unu birlikte ekleyin.
- Islatılmış yağlı kağıt ile üzerini örtün , bir tabak veya tencerenin içi kadar bir kapak kapatın.
- Önce harlı ateşte,kaynamaya başlayınca da hafif ateşte30-35 dakika arasında pişirin.
- Başka bir kapta , kabukları ayıklanmış 500 gr. iç baklayı,kabukları soyulmuşve 2’ye bölünmüş 2 adet soğanı yarım su bardağı ,zeytinyağını,2 tatlı kaşığı şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu ,1 su bardağı su ile orta ateşte kaynatın.
- Bu arada dereotlarının saplarını bağlayıp içine atın,ateşi kısın ve 1 saat kadar hafif ateşte pişirin.
- Pişince ateşten alın,kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.Soğuyunca soğanları ve dereotunun saplarını atın.
- Soğumuş enginarları servis tabağına alın.Ortalarına iç baklaları doldurun.Tencerede kalan sosu üzerine gezdirin.Eğer sos sulu ise enginarları aldıktan sonra harlı ateşte bir taşım kaynatın.
- Dereotu serperek ,arzuya göre süzme yoğurt ile servis yapın.
Tarif için Arda' nın Mutfağına teşekkürler.
Sağlıklı, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun...
0 yorum: