Sakızlı Muhallebi

2/18/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 1 Comments



Bu akşam kendim için mutfaktaydım :)

Sakız reçeli, sakızlı muhallebi çeşitleri hep cezbetmiştir beni... Evdekiler sevmiyor diye bende yemeyecek değilim ya :)

Yaptım ve yarını beklemeden sıcağı sıcağına çekimlerimi tamamlayıp, sizler ile paylaşmak istedim.
Belki sizde kendiniz için yapıp yemek istersiniz, neden olmasın...



Sakızlı Muhallebi Tarifi

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt ( 1 litre)
  • 210 gram toz şeker
  • 130 gram un
  • 1 yumurta
  • 1 iri damla sakızı (dövülmüş) ya da 1,5 çorba kaşığı sakız reçeli
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Vişneli Sos İçin;

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 1,5 çorba kaşığı buğday nişastası



Hazırlanışı

  1. Muhallebiyi yapacağınız tencerenin içerisine un, tozşeker ve yumurtayı koyun.
  2. İyice karıştırın.
  3. İçerisine azar azar sütü ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. (Un, tozşeker, yumurta karışımı sütün içerisine karışana kadar )
  4. Ocağın üzerine alın.
  5.  Damla sakızı ve vanilyayı da ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  6.  Ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyin ve köpük köpük olana kadar mikser ile çırpın.
  7. Karışımı servis yapacağınız kaselere paylaştırın, soğumaya bırakın.
  8. Sosunu hazırlamak için; sos tenceresine vişne suyu, tozşeker ve buğday nişastasını koyun.
  9. Karıştırarak pişirin.
  10. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve sürekli karıştırarak ılık hale gelmesini sağlayın.
  11. Ilındıktan sonra, paylaştırdığınız muhallebilerin üzerine paylaştırın.




Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

1 yorum:

  1. evdekiler sevmiyorsa biz yeriz :)))
    ellerine sağlık, harika görünüyorlar!

    YanıtlaSil