Ayçekirdekli Çıtır Kurabiye

2/17/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Çıtır mı çıtır harika bir lezzet. 

Azıcık bir hamur ile bir tepsi kurabiye. Bereketli kurabiyenin tarifini hemen paylaşıyorum...





Ayçekirdekli Çıtır Kurabiye Tarifi


Malzemeler


  • 1/2 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kepekli un
  • 1/4 çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 yumurta akı
  • Üzerine serpmek için çörekotu, ayıklanmış ayçekirdeği

Hazırlanışı

  1. Bir kaseye un, kepekli un, kabartma tozu, tuz ve toz şekeri elekten geçirip koyun.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve yoğurun.
  3. Başka bir kapta süt ve limon suyunu karıştırın ve hamura ekleyin.
  4. Hamuru merdane ile incecik açın.
  5. Üzerine yumurta akını sürün ve çörekotu ayçekirdeği karışımını serpin.
  6. Kare kare kesin ve bir spatula yardımıyla tepsiye yerleştirin.
  7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Hamur kuru olursa 1 kaşık daha süt ekleyebilirsiniz.

Sağlıklı günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: