Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası

2/07/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Baş ağrısı, eklem ağrısı, boğaz ağrısı derken bunları takip eden yüksek ateş bir bakmışız ki grip salgınına  yakalanmışız.

Hasta olmamak, bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, hasta olduğumuz zamanda da kendimizi iyi hissetmek  için sıcacık bir çorba tarifi paylaşmak istiyoruz sizlerle...




Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler

Tavuk Suyu çıkarmak için


  • 1 bütün mutlu gezen tavuk :)
  • 2 litre su
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 dal kereviz yaprağı
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
Çorba için

  • 1 fincan şehriye
  • 1 fincan tavuk parçaları
Terbiye için

  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

  1. Tavuk suyunu hazırlamak için tüm malzemeleri tencereye koyun. 
  2. Kaynamaya başladıktan sonra hafif ateşte 15 dakika  kaynatın.
  3. Ocağın altını kapatın ve hazırladığınız tavuk suyunu ayrı bir tencereye süzün.
  4. Süzdüğünüz tavuk suyunun içerisine şehriyeleri ekleyin ve şehriyeler yumuşayana kadar pişirin.
  5. İçerisine tavuk parçalarını ve tuzu ekleyin.
  6. Ayrı bir kapta limon suyu ve yumurta sarısını çırpın.
  7. Azar azar hafif ateşte pişen tavuk suyundan ekleyin.
  8. Terbiye için hazırladığınız karışımı tavuk suyu ve şehriyenin üzerine ekleyin.
  9. Çok karıştırmadan hafif kaynayınca ocağı kapatın.
Üzerine karabiber yada kırmızı pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Sağlıklı, güzel günlerde içmeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: