Patlıcanlı Kebap

3/24/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Yemek yapmayı sevdiğim, yeni lezzetler denemeyi ve bu şekilde stres attığım doğrudur...
Çalıştığım için genelde zaman yaratmaya çalışırım, ama gözümde büyüttüğüm oyalayıcı bir yemek yapacaksam izin günlerimde denemeyi tercih ederim.

Patlıcanlı kebap da bunlardan birisiydi. Bir türlü cesaret edip de deneyememiştim. Oysa ki hiç de gözümde büyüttüğüm gibi değilmiş :)

Daha fazla vakit kaybetmeden bu lezzetli tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.



Patlıcanlı Kebap Tarifi

Malzemeler
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 400 gr. Kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, kimyon ve yenibahar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası



Hazırlanışı

  1. Patlıcanları çubuklu pijama gibi soyun.
  2. Orta kısmını biraz geçecek şekilde, tam koparmadan 1.5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin.
  3. Patlıcanların  acı suyunun çıkması için tuzlayıp bekletin. 
  4. Yıkayıp, kuruladıktan sonra patlıcanları kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın. Çevirirken dilimlerin kopmamasına dikkat edin.
  5. Diğer tarafta köfte malzemeleriyle köfteyi yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler yapıp, kızaran patlıcanın dilimleri arasına yerleştirin.
  6. Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine, 1.5 su bardağı suyla sulandırdığınız salçaları dökün.
  7. Aralarına domates ve biber dilimleri koyun. 
  8. Üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla kapatıp 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
  9. Daha sonra üzerini açıp, 15 dakika daha  pişirin.
  10. Tepsiden servis tabağına alırken yine dikkatlice alın ki, patlıcanlar bölünmesin.


Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.


Önerilen Tarifler

0 yorum: