Garnitür,

Kuşkonmaz, Mantar ve Hellim

4/24/2016 DerinliTatlar 0 Yorumlar


Detoks, sağlıklı, afrodizyak, yaşlanma karşıtı gibi birçok faydası olan kuşkonmaz ile yapacağımız lezzetli bir salata tarifi paylaşacağım sizlerle. Sadece salata olarak değil et yemeklerinizin yanında garnitür olarak da ikram edebileceğiniz lezzetli bir alternatif.


Kuşkonmaz, Mantar ve Hellimli Salata Tarifi

Malzemeler

  • 6 adet orta boy temizlenmiş, yıkanmış mantar
  • 3 adet kuşkonmaz
  • 1 adet küçük bot kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet ince sivri biber
  • 3-4 dilim hellim peyniri
  • 2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 4-5 damla Acı sos
  • Tereyağı



Hazırlanışı

  1. Zeytinyağı, dilimlenmiş kuşkonmaz, dilimlenmiş kabak, ince doğranmış sarımsakları ve biberi tavaya koyun.
  2. Yumuşayana kadar pişirin.
  3. 1 çorba kaşığı tereyağı ve cevizleri de ekleyerek 2-3 dakika daha pişinin.
  4. Tavadaki sebzeler pişerken, ızgara ya da döküm tavada mantarları pişirin. 
  5. Pişen sebzeler ve mantarları servis edeceğiniz tabağa koyun.
  6. Hellim peynirlerini de ızgarada pişirdikten sonra sebze ve mantarların üzerine yerleştirin.
  7. Salata olarak kullanacaksanız limon suyu, garnitür olarak kullanacaksanız acı sos dökerek servis edin.
Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

0 yorum: