Çilekli Kefirli Bahar Keki...

5/04/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Çilekli lezzetler...
Mevsiminde  güzel her şey... Kokusu bir başka güzel, tadı bir başka tatlı, rengi bile bir başka canlı...

Eskiden bildiğim, yeni öğrendiğim çilekli tüm tarifleri yapmaya çalışıyorum, fırsat buldukça. En büyük mutluluğumda, yaptıktan sonra sizlerle paylaşması...

Çilekli Kefirli Bahar Keki...

Sevgili Damy's Kitchen' ın muhteşem paylaşımlarından; hafif bir o kadar lezzetli bir tarif. Görünce hemen denemek istedim. Kefir bizim evin olmazsa olmazlarından. Her hafta gelen taze süt ile mayalanır. Taze kefirimiz varken, çileğimiz de Ereğlilerden gelmişken hemen denedim.
İşte bu güzel kekin tarifi...

Çilekli Kefirli Bahar Keki Tarifi
Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 büyük boy yumurta
  • 1/2 su bardağı kefir veya süt, veya ayran
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ve ya 1 paket vanilya)
  • 400 gr çilek (temizlenmiş ve ikiye kesilmiş)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker (üzerine serpmek için)

Hazırlanışı
  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 24 cm'lik yuvarlak kelepçeli (veya normal kek kalıbı veya pay kalıbı) kalıbınızın heryerini yumuşak tereyağ veya margarinle yağlayın.
  3. Tabanına yuvarlak yağlı kağıt kesip yapıştırın.
  4. Bir kapta tuz, kabartma tozu ve unu harmanlayın.
  5. Ayrı bir kasede kefir, yumurta ve vanilyayı hafif çırpın.
  6. Bir çırpma kabında yumuşak tereyağ ve toz şekeri yaklaşık 3 dakika kremamsı bir kıvam alana kadar çırpın. (Varsa makinanızın pedal aparatıyla)
  7. Yavaş yavaş düşük hızda bir yandan çırpmaya devam ederek kefirli karışımı ekleyin.
  8. Karışınca kuru karışımı da ekleyin ve düşük hızda sadece karışana kadar çırpın.
  9. Kek kalıbınıza aktarın.
  10. Üzerine (kesik tarafları altta kalacak şekilde) çilekleri aralarında boşluk bırakmadan dizin.
  11. 1 yemek kaşığı toz şekeri eşit şekilde heryerine serpin.
  12. Fırına verin. Fırında 10 dakika piştikten sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürün.
  13. 1 saat piştikten sonra çıkartın.
  14. Ilındıktan sonra çırpılmış krema eşliğinde ikram edebilirsiniz.
Tarif için Damy's Kitchen' a teşekkürler.


Sağlıklı, güzel günlerde keyifle yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: