Etimekli Elma Tatlısı

2/11/2019 DerinliTatlar 0 Comments

Nostalji… Çocukluğumuzdan kalanlar...Hatırlamayan var mıdır, bilmiyorum biz çok severdik. Hazır annem de sömestre için yanımızdayken onun ellinin lezzetiyle yedik. Anılara güzel, lezzetli bir yolculuk yaptık. İşte annemin tarifi benim fotoğraflarımla sizin için👇
Elmalı Etimek Tatlısı ❤️
Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz Etimek
Karamel Sos için;
  • 1 çay brd. toz şeker
  • 1 tatlı kşğ. su
  • 1 su brd. su
Muhallebi için:
  • 1 lt. süt
  • 3 yemek kşğ. un
  • 1 yemek kşğ. nişasta
  • 1 su brd. toz şeker
  • 1 tatlı kşğ. tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 fiske tuz
Elma için:
  • 4-5 adet orta boy kırmızı elma
  • 1 çay brd. toz şeker
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı
1.Etimekleri dikdörtgen şeklinde borcama yanyana dizin.
2.Karamel sos için, küçük bir tencereye toz şeker ve bir tatlı kaşığı suyu koyun ve orta ateşte şekerin eritin. Kahverengiye dönüşmeye başladığında ocağın altını kapatıp, 1 su bardağı suyu üzerine dökün. Önce katılaşıp sonra karamelize olan şeker suyun içinde eriyecektir. Bu karışımı etimeklerini üzerine dökün.
3.Elmaların kabuklarını soyup, ortalarından çekirdeklerini çıkarın. Halka şeklinde dilimleyin ve bir tencereye koyun. Üzerine toz şeker ve suyu da ekleyerek orta ateşte elmalar yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
4.Muhallebi için şeker, nişasta, unu tencereye alın önce biraz sütle topaklanmaması için eritin. Daha sonra kalan sütü ekleyerek orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan tereyağını da ekleyip, ocağın altını kapatın. Bu aşamada hem köpük köpük hafif bir muhallebi olması hemde soğuması için yaklaşık 10 dk. mikser yardımıyla çırpıyoruz.
5.Soğuyan elma dilimlerini karamel sos ile ıslattığımız etimeklerin üzerine dizin.
6.Hazırladığınız muhallebi sosunu elmalı etimeklerin üzerine dökün.
7.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. En az 2 saat buzdolabında dinlenmeli. Sonrasında üzerine fındık, Hindistan cevizi, fıstık serperek servis edebilirsiniz.

Önerilen Tarifler

0 yorum: