Sevginin Günü

2/11/2019 DerinliTatlar 0 Comments


Evettt, Beyler bu tarif sizin için. Sevginin günü 14 Şubat yaklaşırken, sevdiğinize tatlı bir sürpriz yapmak istemez misiniz. Taaamammmm, taamammmm, sadece bir şakaydı. Ama ciddiye almak isteyen olursa, olmaz demeyiz, di mi hanımlar. Gün bahane, sevmek insanın kendini sevmesiyle başlar. Hatalarını kabullenmekle, kendini olduğun gibi kabul etmekle, başarını önce kendin kutlamakla kendinle barışık olmakla yeri geldiğinde kendinle dalga geçebilmekle başlar…Unutmayın bu hayat sizin ve tekrarı yok, diyerek, sevginin üzerine zaman zaman bu hafta yer vermek üzere kısa bir nokta koyup, nefis, pişmeyen sağlıklı  cheesecake tarifi ile devam edeyim. Kahvenizin, çayınızın yanında, spor öncesi ya da canınız tatlı çektiğinde yiyebileceğiniz, lezzetli bir tarif oldu.

MALZEMELER

TABANI

·         1 su bardağı Fındık
·         1 1/4 su bardağı Hurma ve Kuru İncir
·         1/4 su bardağı kakao tozu
·         bir cimdik tuz

CHEESECAKE DOLGUSU

·         2 su bardağı fındık unu
·         4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (sıvı hali)
·         3/4 su bardağı Hindistan Cevizi Kreması (marketlerde var) Normal kremada kullanabilirsiniz.
·         2 yemek kaşığı bal
·         1 paket vanilin
·         1 limon ya da portakal suyu
·         1 çay kaşığı ince limon ya da portakal kabuğu rendesi

ÜZERİ İÇİN

·         1 su bardağı yaban mersini
·         1 yemek kaşığı chia tohumu
·         ½ su bardağı kan portakalı suyu(normal portakal da olur)
·         1 yemek kaşığı  bal

TALİMATLAR

1.       Tabanı için; mutfak robotunda fındık, kuru incir, hurma, kakao tozu ve tuzu ince bir hamur olana kadar çekin.
2.       Kare(8*8’ lik) bir borcam içerisine robotta hazırladığınız taban malzemesini koyun. Avucunuzun içi ile veya büyük bir kaşığın arkasını kullanarak, karışımı kabın tabanına bastırarak yayın.
3.       Cheesecake dolgusunu hazırlayana kadar buzdolabına koyun.
4.       Üzeri için; bir sos tenceresine yaban mersinlerini ve 1 yemek kaşığı kadar su koyun , orta ateşte 10 dk boyunca karıştırırak pişirin. Ocaktan alın. İçerisine portakal suyu ve balı ekleyerek blenderdan geçirin. 1 yemek kaşığı chia tohumu ekleyin ve peynir dolgusu hazırlanana kadar oda sıcaklığında bekletin.
5.       Cheesecake dolgusu için; tüm malzemeleri karıştıma kabına koyun ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
6.       Buzdolabında bekleyen tabanın üzerine hazırladığınız peynir dolgusunu dökün. Üzerini düzelttikten sonra üzeri için hazırladığınız yaban mersinli sosu dökün. İnce uçlu bir bıçak ya da mutfak aleti yardımıyla istediğiniz şekli verin.
7.       Donması için 3-4 saat boyunca donduruda bekletin.Tavsiyem bir gece buz dolabında beklemesi.
8.       Dondurulmuş şekilde servis yapın veya daha yumuşak olmasını isterseniz 10-15 dk oda sıcaklığında bekleterek servis yapın.
Kendinizi ve çevrenizdeki her şeyi çok seveceğiniz güzel bir hafta olsun. Unutmayın siz severseniz herkes sever, çünkü, SEVGi; paylaştıkça çoğalan bulaşıcı bir duygudur.




Önerilen Tarifler

0 yorum: