evyapımı
Evettt, Beyler bu tarif sizin
için. Sevginin günü 14 Şubat yaklaşırken, sevdiğinize tatlı bir sürpriz yapmak
istemez misiniz. Taaamammmm, taamammmm, sadece bir şakaydı. Ama ciddiye almak
isteyen olursa, olmaz demeyiz, di mi hanımlar. Gün bahane, sevmek insanın
kendini sevmesiyle başlar. Hatalarını kabullenmekle, kendini olduğun gibi kabul
etmekle, başarını önce kendin kutlamakla kendinle barışık olmakla yeri
geldiğinde kendinle dalga geçebilmekle başlar…Unutmayın bu hayat sizin ve
tekrarı yok, diyerek, sevginin üzerine zaman zaman bu hafta yer vermek üzere
kısa bir nokta koyup, nefis, pişmeyen sağlıklı cheesecake tarifi ile
devam edeyim. Kahvenizin, çayınızın yanında, spor öncesi ya da canınız tatlı
çektiğinde yiyebileceğiniz, lezzetli bir tarif oldu.
MALZEMELER
TABANI
CHEESECAKE
DOLGUSU
ÜZERİ
İÇİN
TALİMATLAR
Sevginin Günü
Evettt, Beyler bu tarif sizin
için. Sevginin günü 14 Şubat yaklaşırken, sevdiğinize tatlı bir sürpriz yapmak
istemez misiniz. Taaamammmm, taamammmm, sadece bir şakaydı. Ama ciddiye almak
isteyen olursa, olmaz demeyiz, di mi hanımlar. Gün bahane, sevmek insanın
kendini sevmesiyle başlar. Hatalarını kabullenmekle, kendini olduğun gibi kabul
etmekle, başarını önce kendin kutlamakla kendinle barışık olmakla yeri
geldiğinde kendinle dalga geçebilmekle başlar…Unutmayın bu hayat sizin ve
tekrarı yok, diyerek, sevginin üzerine zaman zaman bu hafta yer vermek üzere
kısa bir nokta koyup, nefis, pişmeyen sağlıklı cheesecake tarifi ile
devam edeyim. Kahvenizin, çayınızın yanında, spor öncesi ya da canınız tatlı
çektiğinde yiyebileceğiniz, lezzetli bir tarif oldu.
MALZEMELER
TABANI
·
1 su bardağı Fındık
·
1 1/4 su bardağı Hurma ve Kuru İncir
·
1/4 su bardağı kakao tozu
·
bir cimdik tuz
CHEESECAKE
DOLGUSU
·
2 su bardağı fındık unu
·
4 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (sıvı hali)
·
3/4 su bardağı Hindistan Cevizi Kreması (marketlerde
var) Normal kremada kullanabilirsiniz.
·
2 yemek kaşığı bal
·
1 paket vanilin
·
1 limon ya da portakal suyu
·
1 çay kaşığı ince limon ya da portakal kabuğu rendesi
ÜZERİ
İÇİN
·
1 su bardağı yaban mersini
·
1 yemek kaşığı chia tohumu
·
½ su bardağı kan portakalı suyu(normal portakal da olur)
·
1 yemek kaşığı bal
TALİMATLAR
1.
Tabanı için; mutfak robotunda fındık, kuru incir, hurma, kakao tozu ve tuzu
ince bir hamur olana kadar çekin.
2.
Kare(8*8’ lik) bir borcam içerisine robotta hazırladığınız taban
malzemesini koyun. Avucunuzun içi ile veya büyük bir kaşığın arkasını
kullanarak, karışımı kabın tabanına bastırarak yayın.
3.
Cheesecake dolgusunu hazırlayana kadar buzdolabına koyun.
4.
Üzeri için; bir sos tenceresine yaban mersinlerini ve 1 yemek kaşığı kadar
su koyun , orta ateşte 10 dk boyunca karıştırırak pişirin. Ocaktan alın.
İçerisine portakal suyu ve balı ekleyerek blenderdan geçirin. 1 yemek kaşığı
chia tohumu ekleyin ve peynir dolgusu hazırlanana kadar oda sıcaklığında
bekletin.
5.
Cheesecake dolgusu için; tüm malzemeleri karıştıma kabına koyun ve pürüzsüz
hale gelene kadar karıştırın.
6.
Buzdolabında bekleyen tabanın üzerine hazırladığınız peynir dolgusunu
dökün. Üzerini düzelttikten sonra üzeri için hazırladığınız yaban mersinli sosu
dökün. İnce uçlu bir bıçak ya da mutfak aleti yardımıyla istediğiniz şekli
verin.
7.
Donması için 3-4 saat boyunca donduruda bekletin.Tavsiyem bir gece buz
dolabında beklemesi.
8.
Dondurulmuş şekilde servis yapın veya daha yumuşak olmasını isterseniz
10-15 dk oda sıcaklığında bekleterek servis yapın.
Kendinizi
ve çevrenizdeki her şeyi çok seveceğiniz güzel bir hafta olsun. Unutmayın siz
severseniz herkes sever, çünkü, SEVGi; paylaştıkça çoğalan bulaşıcı bir
duygudur.
0 yorum: