Acuka

1/25/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Kimi zaman kahvaltı sofralarında kahvaltılık olarak, kimi zaman davet sofralarında meze olarak çıkar karşımıza, acuka. Herkesin kendine özgü bir acuka tarifi vardır. Çok baharatlı seveni de vardır, acı seveni de, peynirli seveni de...

Bu da Derinli Tatların acuka tarifi :)



Acuka Tarifi

Malzemeler



  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ( acı biber salçası ile karıştırarak kullanabilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı toz karabiber

Hazırlanışı


  1. Cevizleri irice kalacak şekilde rondodan geçirin.
  2. Sarımsakları ezin.
  3. Derin bir kap içerisine tüm malzemeleri koyun ve iyice karıştırın.
DerinliTatlar Lezzet Önerisi; acuka yaparken içerisine beyaz peynir, taze kekik, kişniş gibi damak tadınıza uygun baharatlar koyarak lezzetini arttırabilirsiniz.


Sağlıklı, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: