Kuru Domatesli, Zeytinli, Taze Zahterli ve Cevizli Ekmek...

1/25/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Onla da olmuyor, onsuz da olmuyor...

Haftasonu, yataktan mis gibi bir ekmek kokusuyla uyanmaya da kimse karşı koyamaz sanırım...

Mis gibi eve yayılan bir koku, sıcacık sofraları ısıtan bir sıcaklık, uzun süreli raf ömrü...






DerinliTatlar Ekmek Hamuru Tarifi

Malzemeler



  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1/2 küçük paket yaş maya
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre içine koyulacaklar için

  • 1 kase dilimlenmiş zeytin
  • 1 kase ceviz
  • kuru domates
  • taze zahter

Hazırlanışı


  1. Geniş bir kabın içine unu eleyin ve ortasını çukur biçimde açın.
  2. Çukurca bir kabın içerisine maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun. Toz şeker mayalanmayı hızlandıracak ve daha iyi kabarmasını sağlacak. Maya ve toz şekerin üzerine ılık su koyarak, mayanın iyice erimesini sağlayın.
  3. Ortasını açmış olduğunuz unun içerisine bu karışımı ve tuzu ekleyin. Biraz cıvık bir hamur haline gelene kadar iyice yoğurun.
  4. Hamurun içerisine koymak istediğiniz ek malzemelerinizi de koyun ve dağılması için biraz daha yoğurun.
  5. Hazır olan hamuru, yağlamış olduğunuz kalıbın içerisine yayın.
  6. Üzerine bir bez örtün ve hamurun 1-2 saat mayalanmasını bekleyin.
  7. 220 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Fırından çıkarınca üzerini bir bezle örtün ve dinlendirin. 


Sağlıklı, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: