Çıtır Kadayıflı Muhallebi

1/21/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments




Kadayıfı çıtır çıtır halini çok severim. Bu tatlıyı ilk gördüğüm zaman hiç vakit kaybetmeden denemek istedim. Hafif çıtı çıtır sütlü bir tatlı...



Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tarifi

Malzemeler


  • 3 avuç tel kadayıf – ufalanmış
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema (200 ml.)
Hazırlanışı


  1. Kadayıfı ince ince kıyın. Geniş bir tavada kadayıfı renk alıncaya kadar çevirin. Tavanın içine, tereyağı ve toz şekeri ilave edin ve karıştırın. Üzerine cevizi ilave edin, karıştırın ve ocaktan alın.
  2. Muhallebi için olan krema hariç, tüm malzemeleri tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca ocaktan alın, kremayı ilave edin ve karıştırın.
  3. Servis edeceğiniz kapların altına tel kadayıf, üstüne muhallebi, en üst kısmına da tekrar tel kadayıf koyup soğutun ve servis edin.
Sağlıklı, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: