tatlılar

Tiramisu

1/24/2016 DerinliTatlar 0 Yorumlar




Tiramisu Tarifi

Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
Kreması İçin
  • 1/2 lt. Süt
  • 8 yemek kaşığı toz ÅŸeker
  • 2 yumurta (1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya ya da 1-2 damla vanilya ekstrası
  • 1 paket mascarpone peyniri ya da labne peyniri (200gr.)

Kedi Dilini Islatmak İçin

  • 2 yemek kaşığı toz ÅŸeker
  • 2 yemek kaşığı klasik nescafe ya da kakao ya da Türk kahvesi
  • 2 yemek kaşığı viski :)
  • su
(Büyük bir bardak içerisine toz şekeri, nescafeyi ve viskiyi koyun. Bardağın geri kalanını su ile doldurun, bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.)



Hazırlanışı

  1. Kremayı hazırlayacağınız tencerenin içerisine şeker ve yumurtaları koyun. Bir karıştırıcı yardımıyla iyice karıştırın.
  2. Üzerine unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Daha sonra yavaÅŸ yavaÅŸ sütü ekleyerek, yumurta-ÅŸeker-un karışımın sütün içerisinde eriyene kadar  karıştırın.
  4. Krema için hazırladığınız bu karışımı ocağın üzerine alarak, sürekli karıştırarak pişirin.
  5. İyice koyulaşıp, 1-2 tıkırdadıktan sonra ocağın üzerinden aldığınız bu karışıma vanilya ve mascarpone peynirinizi ekleyin.
  6. 2-3 dakika kadar  mikser yardımıyla hazırlamış olduÄŸunuz kremayı havalandırın, böylelikle soÄŸumasına da yardımcı olmuÅŸ olursunuz.
  7. Tiremisuyu yapacağınız kalıbınızın içerisine bir sıra halinde kedi dillerini yerleştirin.
  8. Üzerini ıslatmak için hazırladığınız karışım ile kedi dillerini ıslatın. Tamamını bitirmeyin sakın, kedi dillerinden bir kat daha çıkacağız :)
  9. Islanan kedi dillerinin üzerine hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını eşit ve düz bir şekilde yayın.
  10. Kremanın üzerine bir kat daha kedi dili dizip kalan karışım ile ıslatın.
  11. Kalan kremayı da üzerine koyarak, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  12. Oda sıcaklığına gelen tiremisuyu soğuması için buzdolabina koyun.
  13. Servi yapacağınız zaman üzerini kakao ile süsleyin.

Sağlıkla, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun...

0 yorum: