tatlılar
Tiramisu Tarifi
Malzemeler
Kedi Dilini Islatmak İçin
Tiramisu
Malzemeler
- 1 paket kedi dili bisküvi
Kreması İçin
- 1/2 lt. Süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yumurta (1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya ya da 1-2 damla vanilya ekstrası
- 1 paket mascarpone peyniri ya da labne peyniri (200gr.)
Kedi Dilini Islatmak İçin
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı klasik nescafe ya da kakao ya da Türk kahvesi
- 2 yemek kaşığı viski :)
- su
(Büyük bir bardak içerisine toz şekeri, nescafeyi ve viskiyi koyun. Bardağın geri kalanını su ile doldurun, bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın.)
Hazırlanışı
- Kremayı hazırlayacağınız tencerenin içerisine şeker ve yumurtaları koyun. Bir karıştırıcı yardımıyla iyice karıştırın.
- Üzerine unu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra yavaş yavaş sütü ekleyerek, yumurta-şeker-un karışımın sütün içerisinde eriyene kadar karıştırın.
- Krema için hazırladığınız bu karışımı ocağın üzerine alarak, sürekli karıştırarak pişirin.
- İyice koyulaşıp, 1-2 tıkırdadıktan sonra ocağın üzerinden aldığınız bu karışıma vanilya ve mascarpone peynirinizi ekleyin.
- 2-3 dakika kadar mikser yardımıyla hazırlamış olduğunuz kremayı havalandırın, böylelikle soğumasına da yardımcı olmuş olursunuz.
- Tiremisuyu yapacağınız kalıbınızın içerisine bir sıra halinde kedi dillerini yerleştirin.
- Üzerini ıslatmak için hazırladığınız karışım ile kedi dillerini ıslatın. Tamamını bitirmeyin sakın, kedi dillerinden bir kat daha çıkacağız :)
- Islanan kedi dillerinin üzerine hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını eşit ve düz bir şekilde yayın.
- Kremanın üzerine bir kat daha kedi dili dizip kalan karışım ile ıslatın.
- Kalan kremayı da üzerine koyarak, oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığına gelen tiremisuyu soğuması için buzdolabina koyun.
- Servi yapacağınız zaman üzerini kakao ile süsleyin.
Sağlıkla, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun...
0 yorum: