Nutellalı Mereng (Beze)

1/25/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Nutella aşkı heryerde...

Hafif ve tatlı Nutellalı beze. Her lokması Nutella ile dolu. Kolayca yapılabilecek bu tarifi herkes evde rahatlıkla yapabilir.

Beze, çocukluğumun tatlarından. Annem, yumurtanın sarısını mayonez için ya da poğaça/ börek yaptığında üstlerine sürmek için kullanır, beyazını da hemen beze yapardı. Ağızda eriyen, tüy gibi hafif, tatlı bir lezzet.

Isırırsın ağzında dağılır hele bir de içerisinde nutella varsa ve ısırdığınızda ağzınıza  o fındık kremasının tadı yayılıyorsa... İnanılmaz...


Nutellalı Mereng (Beze) Tarifi

Malzemeler


  • 4 adet yumurtanın beyazı
  • 1 su bardağı (250 ml) toz şeker
  • Nutella
Hazırlanışı

  1. Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını ve toz şekeri mikserinizin karıştırma kabına koyun.
  2. Yüksek devirde (hızda) yumurta şeker karımı köpük kalıp gibi olana kadar çırpın.
  3. Mikseri durdurup yukarı doğru kaldırınca uçlarından kaba akmayacak şekilde.
  4. Fırın ısısı 110 derece olacak şekilde ısıtın.
  5. Hazırlamış olduğunuz karışımı sıkma kabına koyun.
  6. Pişirme kağıdı sermiş olduğunuz fırın tepsisinin üzerine bezelerin tabanı olacak şekilde küçük parçalar sıkın.
  7. Beze tabanlarının üzerine çay kaşığı yardımı ile nutella sürün.
  8. Tekrar sıkma aleti yardımı ile alttan başlayarak nutellayı kapatacak şekilde hazırladığınız karışımdan sıkın.
  9. Tepsiyi fırına koyun. 50-55 dakika pişirin.
  10. Bezelerin altı hafif pembeleşmeye başladığında pişmiş demektir.



Pişme sırasında fırının kapağını açmayın. Bezelerin kabarmasını engellemiş olursunuz.

Sağlıklı günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun...

Önerilen Tarifler

0 yorum: