Ana Yemekler,
Kıymalı Erişteli Mercimek
Mercimek yemeği, kış aylarının soframızdan eksik olmayan yemeklerindendir. Hele bir de erişteli olursa...
Kıymalı Erişteli Mercimek Tarifi
Malzemeler
- 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
- Yarım Su Bardağı Erişte
- 3 Yemek Kaşığı Kıyma
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 2 Yemek Kaşığı Kuru Nane
- 3 Yemek Kaşığı Tereyağ
- 4 Su Bardağı Su (Sıcak)
- 2 Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
- Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda bekletin,ertsi gün suyunu süzün.
- Soğanın kabuğunu soyup ince yemeklik olacak şekilde doğrayın.
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyun ve içerisine ince doğranmış soğanları ilave edip 5 dakika kavurun.
- Kavurduğunuz soğana 3 yemek kaşığı kıymayı ilave edip 10 dakika daha kavurun ve 1 yemek kaşığı unu ekledikten sonra 2 yemek kaşığı salçayı koyup karıştırın.
- Tenceredeki malzemelerin üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ve daha önce ılık suda beklettiğiniz mercimekleri ekleyin.Mercimekler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin.
- Mercimekler yumuşayınca erişte ve tuzu ilave edip erişteler yumuşayıncaya kadar 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Kalan 2 yemek kaşığı teryağını tavada eritip kızdırın, üzerine 2 yemek kaşığı naneyi koyup karıştırın.
- Naneli tereyağı tenceredeki çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sağlıklı, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet Olsun.
0 yorum: