Kıymalı Erişteli Mercimek

1/28/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments




Mercimek yemeği, kış aylarının soframızdan eksik olmayan yemeklerindendir. Hele bir de erişteli olursa...



Kıymalı Erişteli Mercimek Tarifi

Malzemeler

  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • Yarım Su Bardağı Erişte
  • 3 Yemek Kaşığı Kıyma
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 2 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 4 Su Bardağı Su (Sıcak)
  • 2 Çay Kaşığı Tuz


Hazırlanışı

  1.  Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda bekletin,ertsi gün suyunu süzün.
  2.  Soğanın kabuğunu soyup ince yemeklik olacak şekilde doğrayın.
  3.  Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağ koyun ve içerisine ince doğranmış soğanları ilave edip 5 dakika kavurun.
  4.  Kavurduğunuz soğana 3 yemek kaşığı kıymayı ilave edip 10 dakika daha kavurun ve 1 yemek kaşığı unu ekledikten sonra 2 yemek kaşığı salçayı koyup karıştırın.
  5.  Tenceredeki malzemelerin üzerine 4 su bardağı sıcak suyu ve daha önce ılık suda beklettiğiniz mercimekleri ekleyin.Mercimekler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin.
  6.  Mercimekler yumuşayınca erişte ve tuzu ilave edip erişteler yumuşayıncaya kadar 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  7.  Kalan 2 yemek kaşığı teryağını tavada eritip kızdırın, üzerine 2 yemek kaşığı naneyi koyup karıştırın.
  8.  Naneli tereyağı tenceredeki çorbanın üzerinde gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Sağlıklı, mutlu günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet Olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: