tatlılar
Trileçe
İlgi alanlarım dahilinde yenilikleri, gelişmeleri takip etmeyi, araştırmayı ve uygulamayı çok seviyorum.
Eğer çevren de senin ilgi alanlarını biliyor, gelişmelerle yeniliklerle ilgili sana birşeyler soruyorlarsa, bilmiyorum demek olmaz, tabi ki:)
Trileçe, magnolia, nutellalı mereng, oreolu puding bunlardan bazıları...
Trileçe, hafif sütlü, üzerine parlaklık veren ve esas cazibesini sağlayan karamel sosu ile servis edilen, bir Balkan tatlısı. Trileçe, üç sütlü anlamındadır. “3 süt” ten kasıt normal (taze) süt, yoğunlaştırılmış ve şekerli (“kondense”) süt ve nihayet sıvısı azaltılmış (“evapore”) süttür.
Trileçe Tarifi
Malzemeler
Trileçe Tatlısının Keki için
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 bardak un (su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 3 bardak soğuk süt (su bardağı)
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker. (İlk tarifte 1 bardak olarak yapıyordum. Gelen yorumlara ve denemelerime göre şeker miktarını azalttım. Biraz fazla şekerli oluyordu)
- 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Üzerine Karameli için
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
- 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)
Hazırlanışı
0 yorum: