evyapımı,

Kızılcık Şurubu

1/25/2016 DerinliTatlar 0 Yorumlar



Kan kırmızı, küçük, buruk bir meyvedir, kızılcık. Eylül ve Ekim aylarında pazarlarda bulacağınız bu meyvenin saymakla bitmeyen faydaları var.

Eğer uyku sorununuz varsa hemen hazırlayın, yatmadan önce bir bardak için. Vallahi ben demiyorum uzmanlar demiş, uykunuz hemen düzene girermiş. Kan pıhtılaşmasını düzenleyici, ateş düşürücü ve ishali önleyici etkileri de yabana atılmayan kızılcık, kadınların en büyük derdi "sistit"e de iyi gelirken, idrardaki ağır kokuları giderirmiş. C vitamini deposu olması ise, ençok bildiğimiz faydalarından biri. Bir de "kızılcık sopası gördün mü kaçacaksın" diye bilirdim, arkasına da "kızılcık şurubu buldun mu içeceksin" diye de ben ekliyorum. 



Rengi biraz daha koyu, meyvesi biraz daha yumuşak olanlar biraz daha az buruktur ama gene de bizim evde benden başkası meyve olarak yemez. Bu kadar faydası varken yememek olmaz, yedirmenin değişik yolları bulunabilir. :)

Yaz mevsiminden, sonbahar mevsimine girdiğimiz günlerde olgunlaşan kızılcığın şurubu, insanı serinleten güzel bir içecektir. Hem de ev yapımı :) 




Kızılcık Şurubu Tarifi

Malzemeler


  • 2 litre su
  • 1/2 kilogram kızılcık
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 2-3 tane karanfil


 Hazırlanışı



  1.  Kızılcıkları varsa sapları ayıkladıktan sonra yıkayın.
  2. Şurubu hazırlayacağınız tencerenin içerisine limon suyu hariç tüm malzemeyi koyun.
  3. Arada karıştırarak, orta ateşli ocak üzerinde 20-25 dakika kadar pişirin. Kaymaya başladıktan 1-2 dakika sonra kısık ateşte pişirin.
  4. Ocağı kapattıktan sonra limon suyunu ekleyerek, soğumaya bırakın.
  5. Oda sıcaklığına gelince buzdolabında saklamak istediğiniz şişelere dağıtın.
  6. Soğuk olarak servis edin.
Sağlıklı, mutlu günlerde içmeniz dileklerimle. Afiyet olsun.



0 yorum: