Magnolia

1/25/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Sütlaç, puding,  kazandibi, supangle derken magnoliayı keşfettik. Bizim oraların İstanbul Pastanesi vardı. Çocukluğumda neredeyse tek pastaneydi. Her ürünü ayrı bir tat ayrı bir lezzetti. Çevre illerden Zonguldak' a gelenler uğramadan dönmezdi. Kimisi fırın sütlacını, kimisi profiterolünü, kimisi de birbirinden leziz pastalarının tadını unutamazdı. 

Magnolia da adını New York' daki Magnolia Pastanesi' nden almış, lezzeti bizlere kadar gelmiş sütlü bir tatlı. Tadı gerçekten damaklarınızda unutulmaz bir lezzet olmaya aday...

DerinliTatlar' da görmüş olduğunuz tüm görseller kendi amatör çekimlerimizdir. Sizlerde DerinliTatlar gibi çilekten gül yapmak isterseniz, tasarım dünyası adlı bloğu ziyaret edebilirsiniz.

Sitemin gizli  kahramanı, ufak dokunuşlarıyla çeşnilendirecek bloğumu zaman zaman...
İşte öyle bir zaman...

Manolya ... Yapraklarını bembeyaz ipek mendiller gibi katmer katmer açan, yaz ortasında sıcaktan bunalıp hantallaşmış ruhlarımızı sevince boğan zarif çiçek. Sakindir manolya.  Bir hanımeli bir yasemin gibi kokusunu ta uzaklara yayma çabası yoktur. Nezaketle, zarafetle bekler dalında .  Sadece çok yaklaşıp da uzanıp koklayanlar bilir benzersiz kokusunu. 


 Magnolia Tarifi


Malzemeler



  • 1 kilogram süt
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı ( beyazları ile yarım ölçüden beze yapabilirsiniz.)
  • 3 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 paket süt kreması
  • 1/2 paket bebe bisküvisi
  • ceviz
  • 1 kilogram çilek



Hazırlanışı



  1. Çilekleri yıkayıp kurumaları için havlu peçete üstüne alın, kuruduktan sonra yarım santim kalınlığında dilimleyin.
  2. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.
  3. Sütü, yumurta sarılarını, nişastayı, unu ve toz şekeri bir tencereye alın.
  4. Sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin, puding kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ateşten alın.
  5. İlk sıcaklığının geçmesi için ocaktan aldıktan sonra da 1-2 dakika karıştırın, süt kreması ve vanilyalı şekeri ilave edip iyice karıştırın.
  6. Servis yapacağınız kaseleri sıralayın, kaselerin dibine birer çorba kaşığı robottan geçirdiğiniz bisküvikeri koyun.
  7. Kaselerin kenarlarına çilekleri sıralayın ve pudingden yeterli miktarda koyun, pudingin üstüne tekrar 1 çorba kaşığı bisküvi koyun ve yine çilek sıralayın.
  8. Sonra yine biraz puding ve en son bisküvi ile tamamlayın.
  9. Dilerseniz iki kat da yapabilirsiniz benim kaselerim biraz büyüktü o yüzden iki sıra yaptım, fakat en üstü mutlaka bisküvi ile tamamlamalısınız.
  10. Oda ısısına gelince üzerlerini alimünyum folya ya da streç film ile kapatıp buzdolabınada en az 1-2 saat dinledirdikten sonra servis yapın.

Sağlıklı, günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: