Tarhana Çorbası

1/25/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Buz gibi bir kış gününde yaz güneşinde kavrulmuş, sıcacık bir tarhana nasılda ısıtır içinizi. 

Tarha çorbası, içinde bulunan çeşitli liflerden dolayı yüksek kolestrol, kalp krizi, obesizte, çeşitli damar hastalıkları, kolon lanseri, hemoroid hastalıkların azaltılmasında faydalı olduğu bilinmektedir.

Özellikle bebekler, çocuklar ve yaşlılar için çok faydalı olan bu çorbada bulunan proteinler ve vitaminler vücut direncinizi arttırırken, mikroplara karşı da bağışıklık sisteminizi güçlendirir.






Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler


  • 6 su bardağı et suyu ya da su
  • 4 çorba kaşığı tarhana (Kişi başına 1 çorba kaşığı olacak şekilde)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr kıyma 
  • 1/2 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • nane

Hazırlanışı


  1. Tarhanayı 1 su bardağı su içerisinde eritin.
  2. Çorba tenceresine kıyma, zeytinyağı, nane ve sarımsağı koyun ve kavurun.
  3. Domates salçasını da ekleyin ve et suyunu tencereye ekleyin.
  4. Islatılmış tarhanayı da ekleyin ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  5. Kaynama başladıktan sonra tuz ilavesini yapın, 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan alın.
Yemeklere tuzu kaynamaya başladığında koyarsanız, yemekleriniz daha lezzetli olacaktır.


Sağlıklı, mutlu günlerde içinizi ısıtmanız dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: