pastalar,

Alman Pastası

2/14/2016 DerinliTatlar 0 Yorumlar



Sevgililer Günüher yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır.

Kısaca gerçek hikayesini paylaşmak istiyorum sizlerle...

"3. yüzyılda Roma İmparatoru II. Claudius her erkeğin asker olmasını istiyordu. Her erkeğin asker olmasını sağlamak için tüm imparatorlukta evliliği yasaklamıştı. II. Claudius imparatorlukta Hristiyanlığı da yasaklamış ve Hristiyanlar için ölüm emri çıkarmıştı. 

Bu emre uymayanlar arasında sonradan aziz olarak anılacak olan Valentinus vardı. Valentius hristiyan olduğu için yakalanmış ve hapse atılmıştı. Hapishane gardiyanlarından biri Hristiyanlar arasında anlatılan mucizelere inanarak kardeşi olan doğuştan gözleri görmeyen Julia'yı, gözlerini açabilir umuduyla Valentinus'un yanına gizlice getirdi. Julia zeki ve güzel bir kızdır. Valentinus'u ziyaretleri sayesinde roma tarihi, doğa ve hristiyanlık konularında pek çok şey öğrenir. bu ziyaretlerden birinde Julia sorar:

- "Valentinus, Tanrı gerçekten dualarımızı duyar mı? Her sabah ve her gece ne için dua ettiğimi biliyormusun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlattıklarını görmeyi çok istiyorum."
Valentinus;

- "Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter ki buna inanalım." 
Beraberce duaya başlarlar. Birden hücrenin içersi altın renkli bir ışıkla aydınlanır ve Julia haykırır;

- "Valentinus, görüyorum, görüyorum." 
Ertesi gün Valentinus'un ölüm emri gelir, Aziz Julia'ya son bir not yazar, Tanrı'ya hep yakın olmasını öğütler ve notun altını "Senin Valentine'ından" diye imzalar. Mektup, ertesi gün Julia'ya ulaşır, o günün tarihi 14 Şubat 270'dir."

Derinli Tatlar, her yıl olduğu gibi bu yılda sevgi dolu bu günü Alman Pastası ile tatlandırdı.

Sevgililer gününüz kutlu olsun...



Alman Pastası Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket hamur kabartna tozu
  • 1 paket vanilin ya da 2-3 damla vanilya özütü
Kreması için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı



Hazırlanışı

  1. Kek için yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar  yüksek devirde çırpın.
  2. Üzerine süt, yoğurt ve tereyağını ekleyin ve biraz daha çırpın.
  3. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. (Derinli Minik Ellerden elenince un bir başka lezzetli oldu.)
  4. Spatula yardımı ile karıştırın.
  5. Fırın kabına boşaltın.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarıp soğuması için bir kenara koyun.
  8. Kreması için; önce yumurta, toz şekeri ve unu tencereye koyun.
  9. İyice karıştırın.
  10. Topak topak olması için azar azar süt ekleyerek, pürüzsüz bir karışım elde edin.
  11. Ocağın üzerinde koyu kıvam alana kadar pişirin.
  12. Ocağın altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyin. Karıştırın.
  13. Kek soğuduğunda ortadan enine iki parçaya ayırın.
  14. Alt kısmına ortadan kenara doğru hazırladığınız kremadan sürün. Çok kenarlarına sürmeyin, akmasın.
  15. Kekin diğer parçasını üzerine kapatın ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. 

Sağlıklı, günlerde ağız tadıyla yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.


0 yorum: