Nutellalı Muffin

2/15/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Nutella aşkı her yerde...

Sadece çocukları değil, büyüklerin de hayır diyemeyeceği  enfes bir lezzet.

Kabul ediyorum minik minik uğraş istiyor ama inanın buna değer...





Nutellalı Muffin Tarifi

Malzemeler


  • 110 gram tereyağı
  • 300 gram toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 165 gram un
  • 58 gram mısır nişastası
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 120 mililitre süt
Üst Kreması İçin

  • 225 gram labne peyniri
  • 55 gram tuzsuz tereyağı
  • 120 gram pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya
  • 1-2 damla pembe gıda boyası ( Gıda boyası yerine; Derinli Tatlar 1 çorba kaşığı ahududu reçeli ya da vişne reçeli süzüp kullanıyor)
Hazırlanışı

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri birlikte krem kıvamına gelene  kadar çırpın.
  2. Vanilyayı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta un, nişasta, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin.
  4. Unlu karışımı yağlı karışıma ekleyin ve çırpın.
  5. Son olarak sütü yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
  6. Tüm malzeme homojen bir şekilde bir araya geldiğinde karıştırmayı bırakın.
  7. Kapkek kağıtlarının 3/4' ü dolacak şekilde hamuru paylaştırın.
  8. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
  9. Tel ızgara üzerinde soğutun.
  10. Kap kekler soğuduktan sonra keklerin üstünden konik, aşağıya doğru daralacak, şekilde kapaklar kesin.
  11. Oluşan boşluğun içine 1,5 çay kaşığı nutella ile doldurun.
  12. Kapağın içerisindeki kek kısmını kesin ve kapağı tekrar kapkekin üzerine kapatın.
  13. Labne peynirini süzün.
  14. Süzdüğünüz labne peyniri ile odasıcaklığındaki tereyağını mikser kabına koyun.
  15. Diğer krema malzemelerini de ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  16. Bu süre içerisinde yumuşarsa biraz buzdolabında bekletin.
  17. Geniş yıldız uçlu sıkma tormasının içerisine hazırladığınız kremayı doldurun.
  18. Nutella ile dolguladığınız kapkeklerin üzerine genişten dara doğru kapatacak şekilde sıkın.
  19. Süsleme şekeri, yenilebilir parıltı pulları ile süsleyin.
Sağlıkla, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: