Bazlama Yatağında Domates Soslu Bonfile

2/06/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Ankara' da geçen  üniversite hayatımın  son senesiydi. 1997 yılında Arjantin Caddesinde Budak Sokakta sıcak bir mekan açılmıştı. İçten, insanı evinde gibi hissettiren sıcacık bir yerdi, Budakaltı.

Orada yediğim bazlama arasına servis yapılmış domates soslu bonfile ve suflenin tadı hala damağımda... 

Şık sunumu ve lezzetiyle, uzun yıllar tadı damağımda kalan  bazlama arasına servis yapılmış domates soslu bonfile tarifini DerinliTatlar yöntemiyle paylaşacağız sizlerle.



Bazlama Yatağında Domates Soslu Bonfile Tarifi (3 Kişilik)

Malzemeler


  • 3 adet bonfile (Antrikot ile de yapabilirsiniz.)
  • 2-3 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik (taze kekikte kullanabilirsiniz.)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • sıvı yağ
  • 2 adet küçük yuvarlak bazlama

Hazırlanışı

  1. Etleri pişireceğiniz tavanın içerisine sıvı yağı koyun.
  2. Yağ kızdıktan sonra etleri iki taraflı pişirin.
  3. Pişen etleri ayrı bir tabağa alın.
  4. Yağın bir yarısını dökün.
  5. İnce ince kestiğiniz soğanı ve sarımsakları tavanın içerisine koyun ve soteleyin.
  6. Sotelenen soğan ve sarımsakların üzerine rendelediğiniz domatesleri, kekik, domates, biber salçalarını ekleyin.
  7. Sos kaynamaya başladıktan sonra  tuz ve karabiberi ilave edin. Sosu hazırlarken, çok az sirke kullanabilirsiniz.
  8. Ayrı bir tabağa koyduğunuz etleri de sosun içerisine koyun ve ocağı kapatın.
  9. Bıçak yardımıyla bazlamaları ortadan ikiye ayırın.
  10. Bazlamanın bir parçasını servis yapacağınız tabağa yerleştirin. 
  11. Bir kaşık yardımıyla bazlamanın üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
  12. Eti bazlamanın üzerine yerleştirin ve tekrar hazırlamış olduğunuz sostan dökerek servis yapın.
Bazlama yatağında domates soslu  bonfilemiz hazır.

DerinliTatlar servis önerisi; ana yemeğimizi  fırında yaptığınız soslu patates dilimleri ile servis edebilirsiniz. 

Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: