Fırında Bebek Patatesler

4/17/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Tazecik, minicik bebek patatesler...

Haşlayıp yemek bile büyük bir keyif. Hele bir de baharatların eşlik ettiği tereyağı ile bütünleşen fırında bebek patatesler olursa...


Fırında Bebek Patates Tarifi

Malzemeler

  • 10-12 adet bebek patates (taze minik patates)
  • 100 gr. tereyağı
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı taze kekik
  • 1 çorba kaşığı taze biberiye
  • Tuz
  • Pul Biber
Hazırlanışı
  1. Patatesleri güzelce yıkayın ve iyice haşlayın.
  2. Bir tavada tereyağını eritin.
  3. Sarımsak, kekik ve biberiye ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  4. Haşlanan patatesleri fırın kabına yerleştirin ve üzerini elinizle biraz ezin.
  5. Erittiğiniz tereyağını patateslerin üzerine paylaştırın
  6. Pul biber ve tuz ekleyin.
  7. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
  8. Sıcakken servis yapın.
Üzerine sıcakken rendelenmiş İzmir tulumu koyabilirsiniz... Denemeye değer bence...

Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: