Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

4/17/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments



Faydalı olduğu kadar hafif ve lezzetli bir sebzedir, Enginar...
Pazar tezgahlarında gördüğüm andan itibaren bizim soframızın da vazgeçilmezi olur. Salatasından, zeytinyağlısına, etlisine, yapraklarına kadar yediğimiz doğrudur :)

Taze taze paylaşacağım sizlerle, ama öncelikle iç baklalı enginar tarifini düdüklü tencere ile nasıl yaptığımı yazmak istiyorum. Blogda farklı yapılışını da paylaşmıştım sizlerle ama bu şekilde daha pratik oluyor. Tercih tabi ki sizin. Her iki tarifte çok lezzetli oluyor...



İç Baklalı Enginar Tarifi
Malzemeler

  • 1/2 kg. İç bakla 
  • 4-5 adet enginar
  • 1 çay bardağı taze tane bezelye (araka)
  • 1 orta boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2-3 diş ince ince kesilmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su 
  • Tuz
  • Dereotu
Hazırlanışı
  1. Sıcak su içerisinde iç baklaları 5-6 dakika bekletin.
  2. Yumuşayan iç baklaların kabuklarını çıkarın.
  3. Düdüklü tencere içerisine yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları koyun.
  4. Zeytinyağını da ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Unu da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırın.
  6. Kabuklarından çıkarılmış iç baklalar ile tane bezelyeleri de ekleyin ve karıştırın.
  7. Enginarları, şeker, limon suyu, tuz ve tuzu ekleyin.
  8. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve sebze pişirme konumuna ayarlayıp 14 dakika pişirin.
  9. 14 dakika sonra, düdüklü tencerenin buharını çıkarın ve kapağını açın.
  10. Servis yapacağınız tabağa enginarları alın. 
  11. Üzerine iç baklalı malzemeyi koyun ve dereotu ile süsleyin.
Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: