Peynirli Salatalık Dilimleri

4/10/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 1 Comments


B vitamini açısından zengin, içeriğindeki doğal sıvı kaynağı ile sağlıklı hafif bir sebzedir, salatalık. Çoğumuzun buzdolabında bulunan salatalık ile yapacağımız çok güzel bir tarif paylaşacağım sizlerle...




Peynirli Salatalık Dilimleri

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy salatalık ya da 6 adet çengelköy salatalığı
  • 2 çorba kaşığı suyu süzülmüş labne peyniri
  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanışı

  1. Salatalıkları güzelce yıkayın.
  2. Kabuklarını soymadan 2-3 cm kalınlığında kesin.
  3. Çukurca bir kapta labne peyniri, yoğurt, sarımsak ve çörek otunu iyice karıştırın.
  4. Hazırladığınız krema kıvamındaki karışı halka şeklinde kestiğiniz salatalıkların üzerine sıkma torbası yardımıyla paylaştırın.
  5. Servis tabağına alarak servis yapın. Üzerine ya da içerisine pul biber de koyabilirsiniz.
Sağlıklı, güzel günlerde yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

1 yorum:

  1. Çiğdemciğim dün akşam menüsüne ekledim, çok pratik ve çok lezzetli, afiyetle yedik. teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil