Elmalı Turta

5/26/2016 Çiğdem ÖZERK ONAY 0 Comments


Zaman zaman hatta her zaman anlatıyorum; ben çocukken, eskiden biz ile başlayan cümlelerle. Yemek yapmayı, yemeği, dostlarla paylaşmayı çocukken öğrendim ben. Armut dibine düşer misali, kızım da bizden ne görüyorsa öyle büyüyor. Sürekli birileri gelsin, bir şeyler yapalım, yiyelim, sohbet edelim bayılıyoruz.



Sevginin olduğu aşk ile yapılan her ne olursa olsun çok keyifli oluyor, aslında özü bu :) Arkadaş ile yapılan  keyifli bir sohbetin yanında içilen tavşan kanı bir çay, yanında yenen bir dilim tazecik kek de kaymağı oluyor, muhabbetin.

Hele ki evi saran o tarçın kokusu varsa; elma ile havuç ile karışmış, değmeyin keyfinize. İşte biz de öyle güzel bir gün de yaptık, turtamızı. Tarçının, muskatın, karanfilin, zencefilin birbirine karışan baş döndürücü kokusu eşliğinde.

Nasıl mı yaptık, haydi birlikte tarifleyelim...

Elmalı Turta Tarifi
Malzemeler

  • 3 adet küçük boy kırmızı elma
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı pumpkin pie spice
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kefir (süt ve ya ayranda kullanbilirsiniz)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • pudra şekeri (üzerine serpmek için)






































Hazırlanışı
  1. Tereyağı, un, kefir, 2 çorba kaşığı toz şeker, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına koyun ve yoğurun. (Mikserinizin hamur karıştırma aparatı ile de karıştırabilirsiniz.)
  2. Hamurun yarısından biraz az kısmını ayırın ve ayırdığınız hamuru buzdolabına koyun.
  3. Fazla olan hamuru tereyağı ile yağladığınız tart kalıbına güzelce yayın.
  4. Elmaları yıkayıp, kabuklarını soyun ve çok iri olmayacak şekilde küp küp kesin. (Rendenin kalın tarafıyla rendeleyebilirsiniz.)
  5. Rendelenen elmaları 3 çorba kaşığı şeker ilave ederek bir tencereye koyun. Çok hafif pişirin. 3-4 dakika kadar.
  6. Elmaların üzerine pumpkin spice baharatı ve tarçını ekleyerek karıştırın.
  7. Tart kalıbına yaydığınız hamurun üzerine elmaları güzelce yayın.
  8. Buzdolabında sertleşmiş olan hamurunuzu alın ve rendenin iri tarafı ile elmaların üzerine rendeleyin. İsterseniz, kalıp yardımıyla şekil de verebilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
  10. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyin. (Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serperseniz, sıcaktan şeker nemlenir ve ıslak bir görüntü olur.)
Sağlıklı, güzel günlerde keyifle yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.

Önerilen Tarifler

0 yorum: