Çıtır Yufka Kapları İçerisinde Enfes Pastacı Kreması
Çıtır çıtır ağızda dağılan baklavalık yufka kapları içerisine konulan enfes pastacı kremasının çilek eşliğinde ağzınıza attığınız anı düşünebiliyor musunuz...
Tek kelimeyle M U H T E Ş E M.
Sevgili Damy's Kitchen' ın muhteşem tariflerinden sadece birtanesi. Paylaşmak için sabırsızlandığımdan lafı fazla uzatmayacağım ve hemen tarifi yazacağım.
Hemen resmin altında :)
Çıtır Yufka Kapları İçerisinde Enfes Pastacı Kreması
Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1/3 su bardağı + 1 yemek kaşığı ( 80 gram) toz şeker
- 1/4 ( 30 gram) su bardağı un
- 1/4 ( 30 gram) su bardağı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yufka Kapları İçin
- 2 yaprak baklavalık yufka
- 1 çorba kaşığı tereyağı (eritilerek kullanılacak.)
Hazırlanışı
- Fırınınızı 160 dereceye ısıtın.
- Sos tenceresinde tereyağını eritin.
- 2 yaprak baklavalık yufkayı üst üstte koyun ve erittiğiniz tereyağını üzerine sürün. (Baklavalık yufka çabuk kuruyup kırıldığından, kesmeden üzerine sürdüm.)
- Yuvarlak bir kalıp yardımıyla yufkayı kesin ve muffin kalıplarına yerleştirin. Hafif kızarıncaya kadar pişirin.
- Sos tenceresine sütü koyun ve orta ateşte ısıtın.
- Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve şekeri iyice çırpın.
- Üzerine nişasta, un, tuz ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ilınan sütten bir kepçe karışıma ekleyin ve tekrar çırpın.
- Bu karışımı çırpmaya devam ederek yavaş yavaş kaynamakta olan süte ekleyin.
- Koyu bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
- Tereyağını ekleyin ve ocağın altığını kapatın.
- Krema soğuduktan sonra hazırladığınız yufka kaplarının içerisine paylaştırın.
- Süsleyerek servis edin.
*** Hazırlamış olduğunuz pastacı kremasını ekler, tart gibi tatlılarınızda da kullanabilirsiniz.
Sağlıklı, güzel günlerde keyifle yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun.
0 yorum: