kek

Kefirli Nesquikli Kek

5/15/2016 DerinliTatlar 0 Yorumlar

Angry Birds...

Severek oynadığımız bilgisayar oyunu Angry Birds sanal alemden evimize girmişti. Derin küçükken ailece oynuyorduk. Hatta halen daha arada çıkarıp oynuyoruz desem. Sapan ile bir fırlatıyoruz, anlatırken bile ...

13 Mayıs 2016 tarihi itibari ile beyaz perde de yerini alan bu sinirli kuşları izlemenizi tavsiye ediyoruz. Öfkesini bir türlü kontrol altına alamayan Red' in adaya gelen domuzlar ve ada da dostça yaşayan kuşlar arasında ki ilişkisini konu alan güzel bir animasyon film.


Red arkadaşları bomba ve Chuck ile bize de dekor amaçlı eşlik ettiler. Kefirli Nesquikli ağızda dağılan kekimizin sunumu ve çekimlerinde renk oldular, soframız da.

Sevgili Damy's Kitchen' ın Mermer Kek tarifinden yaptığım mis kokulu keki, gerçekten sizler de çok beğenecek ve zevkle deneyeceksiniz. Çocuklar kakaoyu biraz acı bulduklarından ben kakao yerine nesquik kullandım. Bence her iki türlü de çok lezzetli oluyor.

Kefirli Nesquikli Kek Tarifi
Malzemeler
  • 115 gr (1/2 su bardağı) oda sıcaklığında yumuÅŸamış tereyaÄŸ 
  • 245 gr (1 + 3/4 su bardağı) kek un (marketlerde sade kek un olarak satılıyor)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı  tuz
  • 200 gr (1 su bardağı) toz ÅŸeker
  • 3 adet oda sıcaklığında büyük boy yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 155 gr (2/3 su bardağı) oda sıcaklığında kefir 
  • 25 gr (1/4 su bardağı) nesquik (kakao)
  • 90 gr (1/3 su bardağı) kaynar su
Hazırlanışı
  1. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. Kakao ve kaynar suyu küçük bir kapta pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  3. Baton kek kalıbınızın içini biraz yumuşamış tereyağ veya margarinle (sıvıyağ kullanmayın) güzelce yağlayın. Bu kekinizin kalıba yapışmamasını sağlayacak.
  4. Bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın.
  5. Büyük bir çırpma kabında ise tereyağ ve şekeri yaklaşık 5 dakika (varsa makinanızın pedal aparatıyla yoksa çırpıcıyla) çırpın.
  6. Bir yandan çırparak teker teker ve yavaş yavaş olmak suretiyle yumurtaları ekleyin.
  7. Vanilyayı ekleyin.
  8. Unlu karışımın yarısını ekleyin. Kefirin yarısını ekleyin. Sonra unlu karışımın kalanını ve kefirin kalanını ekleyin. Pürüzsüz bir kek harcı olacak.
  9. Bu karışımdan 1/3 su bardağı kadarını kakaolu kaba koyun ve karıştırın.
  10. Şimdi kalıbınıza dama deseni şeklinde (üstte görsellere bakın) üç sıra olacak şekilde bir dondurma kaşığıyla çaprazlama sade karışımdan, ve kakaolu karışımdan koyun. Sonra 2. Kat olarak bu kez kakaoluların üzerine sade karışımdan, sadelerin üzerine kakaolu karışımdan biraz koyun. En son 3. Kat olarak da yine aynı şekilde sadelerin üzerine kakaolu, kakaoluların üzerine sade karışımdan koyun. Ve fırına vermeden önce bir şiş çubuk yardımıyla baştan sona hızlı hareketlerle 8 çizin, bir kaç defa 8 çizmeye devam edin.
  11. Ve fırında yaklaşık 40 ile 50 dakika arasında pişirin. 40 dakika dolduğunda kekin tam ortasına şiş çubuk batırın, kuru çıkıyorsa pişmiştir.
  12. Çıkardıktan sonra kek ılınınca kalıbı ters çevirip çıkartın ve dilimleyerek süt eşliğinde tadına varın.
Tarif için sevgili Damy's Kitchen' a teşekkürler...

Sağlık, güzel günlerde keyifle yemeniz dileklerimle. Afiyet olsun...



0 yorum: