Ana Yemek,

Kızılcık Soslu Et Sote

2/12/2021 DerinliTatlar 0 Yorumlar

 





 İnsanın içini kıpır kıpır yaparken, dur fazla kıpraşma, az bi ciddi ol Sonbahar’ dayız diye inceden bir soğukla sizi dirilten, keyifli bir Çarşamba gününden MERHABA. @lacu ve @aydanustkanat birlikte bu yıl 6. Sını düzenledikleri #mevsimindeyemekekim için yapmış olduğum nefis bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Bugunü seçmemin sebebi de tarifi @aydanustkanat  ‘ ın #carşambatarifi ile sunmamdı.

Kızılcık Soslu Et Sote (Sakız Tarhanalı Beğendi ile Servis edilmiş) (2 kişilik)

Kızılcık Sosu

1/2 fincan su

1/2 bardak beyaz şeker

 2 bardak taze veya dondurulmuş kızılcık

Güveç için:

400 gr sotelik hazırlanmış et(Kişi başı 200gr)

1 adet orta boy ince yemeklik doğranmış kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su brd. et suyu

1 su brd. kırmızı şarap

1 su brd. kızılcık sosu

2 tatlı kaşığı taze kekik (ya da 1 çay kaşığı kuru kekik)

Üzeri için;

Taze maydanoz ve kekik yaprakları

Kızılcık sosu için: Tüm malzemeleri orta boy bir sos tenceresine koyun ve iyice karıştırın. Yüksek sıcaklıkta kaynadıktan sonra,  karıştırın, düşük ısıda ara sıra karıştırarak pişirin. Kızılcıkların bir kısmı patlayana ve sos koyulaşana kadar pişirin. Hemen kullanmayacaksanız, yüzeyinin kabuklanmaması için, üzerini örtün ve soğutun. Sotelik hazırlanmış etleri, zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. Ben döküm tencere kullandım. Etlerin rengi dönüp sularını verene ve hafifçe çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Suyunu çekmeye başlayan etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek, pişirmeye devam edin. Soğanlar yumuşayıp suyunu bırakmaya başlayınca, et suyunu, şarabı ve kızılcık sosunu da ekleyerek, 1-1,5 saat kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Güveçte de yapabilirsiniz. Bu sırada hazırlayacağınız Sakız Tarhanalı Beğendi ile pişen sotenizi servis edebilirsiniz. Sakız Tarhanalı Beğendi tarifine @aydanustkanat paylaşımlarından bulabilirsiniz.

İnsanın içini kıpır kıpır yaparken, dur fazla kıpraşma, az bi ciddi ol Sonbahar’ dayız diye inceden bir soğukla sizi dirilten, keyifli bir Çarşamba gününden MERHABA. @lacu ve @aydanustkanat birlikte bu yıl 6. Sını düzenledikleri #mevsimindeyemekekim için yapmış olduğum nefis bir tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Bugunü seçmemin sebebi de tarifi @aydanustkanat  ‘ ın #carşambatarifi ile sunmamdı.

Kızılcık Soslu Et Sote (Sakız Tarhanalı Beğendi ile Servis edilmiş) (2 kişilik)

Kızılcık Sosu

·         1/2 fincan su

·         1/2 bardak beyaz şeker

·         2 bardak taze veya dondurulmuş kızılcık

Güveç için:

400 gr sotelik hazırlanmış et(Kişi başı 200gr)

1 adet orta boy ince yemeklik doğranmış kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağ

1 su brd. et suyu

1 su brd. kırmızı şarap

1 su brd. kızılcık sosu

2 tatlı kaşığı taze kekik (ya da 1 çay kaşığı kuru kekik)

Üzeri için;

Taze maydanoz ve kekik yaprakları

Kızılcık sosu için: Tüm malzemeleri orta boy bir sos tenceresine koyun ve iyice karıştırın. Yüksek sıcaklıkta kaynadıktan sonra,  karıştırın, düşük ısıda ara sıra karıştırarak pişirin. Kızılcıkların bir kısmı patlayana ve sos koyulaşana kadar pişirin. Hemen kullanmayacaksanız, yüzeyinin kabuklanmaması için, üzerini örtün ve soğutun. Sotelik hazırlanmış etleri, zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. Ben döküm tencere kullandım. Etlerin rengi dönüp sularını verene ve hafifçe çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Suyunu çekmeye başlayan etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek, pişirmeye devam edin. Soğanlar yumuşayıp suyunu bırakmaya başlayınca, et suyunu, şarabı ve kızılcık sosunu da ekleyerek, 1-1,5 saat kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Güveçte de yapabilirsiniz. Bu sırada hazırlayacağınız Sakız Tarhanalı Beğendi ile pişen sotenizi servis edebilirsiniz. Sakız Tarhanalı Beğendi tarifine @aydanustkanat paylaşımlarından bulabilirsiniz.

                                                   


0 yorum: