Yulaf ve Fındık Unlu Kurabiye (Şekersiz)
Biliyorum, benden beklenmeyecek hareketler, hatta bi' çoğunuzun; şaşkınlık içerisindesiniz. Ama, diyorum ki arada süprizler yapmayı severim:)
Uzun süredir rafine şeker kullanmıyorum. Herhangi bir sağlık problemim olduğundan değil, şükür ama; kullanmadığım zamanlar kendimi daha dinç cildimi daha canlı hissettiğim için. Karşı koyamadığım 1-2 reçel hariç, onlarda kendi yaptığım şeker miktarı oldukça minimum seviye de. O da en fazla 1 çay kaşığı. Bazen çok ısrar ediyorlar, lütfen ye bi' parça tadına bak ama lütfen... İşte o zaman ne oluyor biliyor musunuz? Sanki 1 kilo şekeri ağzımın içine doldurmuşlar gibi, ne yapsam geçmiyor...
Peki hiç mi canım tatlı çekmiyor? İşte o anlar da bi'küçük kare bitter çikolata, hurma, ya da rafine şekersiz küçük bir kurabiye, ilaç gibi geliyor.
Kurabiye de demişken oda sıcaklığında yumuşamış nefis bir tereyağ, kakaolu ham bal, yulaf unu ve fındık unu ile hazırlanmış, bu kurabiyenin inanın tadına doyamayacaksınız. Alternatif olarak fındık unu yerine badem unu koyup, fındık kırıntıları yerine de pirinç badem kullanarak da tarifi deneyebilirsiniz.
Yapması o kadar kolay ki, tüm malzemeleri karıştırma kabına koyuyorsunuz ve sonra ister elle ister mutfak şefiniz ile yoğuruyorsunuz. Şekil verip, hoop fırına. Fırındayken kontrollü pişirin, kurabiyeler kabarıp puf deyince yani üzerinde çatlaklar oluşur oluşmaz, çıkarın.
Mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin yoksa bana ama bunlar çok yumuşak dersiniz :)
Hadi şimdi tarife geçelim...
GLÜTENSİZ ŞEKERSİZ SAĞLIKLI KURABİYE
MALZEMELER¾ su bardağı (75 gr) @gursoyfindik fındık unu
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
2 yemek kaşığı (85 gr) yoğurt
180 gr Propolis Fındık Kakao Ham Bal ( yerine bal + 2 yemek kaşığı kakao) @beeoariurunleri
1 paket hamur kabartma tozu
2 yemek kaşığı (30 gr) hafif kırık fındık
Tüm malzemeleri derince bir karıştıma kabına alın ve karıştırın.
0 yorum: