BRUTTİ MA BUONİ
Benim
için bir anne tarifi… İtalyan asıllı bir annenin kızıyım diyeceğim, sonra,
kendim bile inanmayacağım🙈o zaman
şöyle diyim de kendi kendimi ifşa edeyim. Kadıncağızın tüm tariflerini tuttuğu
defter, kitap, küçük kağıtlarına varıncaya kadar alıp geldiğim için, ne yapsın
o da youtube üzerinden videolar izleyip yeni tarifler deniyor.
Eskiden,
İstanbul’a rahat gelip gidebiliyorken, bir gün dedi ki size BRUTTİ MA BUONİ
yapacağım, bayılacaksınız. Biz tabi bir anda ney neeeey yapacaksın da biz
bayılacağız, dedik. Sonra kaş ile göz arasında yaptı ve gerçekten aşırı güzel
bağımlılık yapan bir lezzet. Arada sırada yapıyorum, çünkü insan kendini
alamıyor, çekirdek gibi bitene kadar gidip gelip insanın yiyesi geliyor.
İnanılmaz
güzel bir lezzet.
Brutti
Ma Bouni İtalyanca da Çirkin ve iyi anlamına geliyor. Bu lezzet için bu isim!
Bence karşı konulamaz bir rüya olmalı...
Yapması
aslında çok kolay, sadece tek bir püf noktası var. O da sabır.
Yumurtalar
kar haline getirilip, diğer malzemeler ile birleştikten sonra ocağın üzerinde
karışımı ezmeden, yumurta aklarını söndürmeden sabırla katlayarak pişirmeniz
gerekiyor. Yaklaşık 15-20 dk.
Bir de
fırından çıktığında çok narin oluyorlar, soğutma teliniz üzerine koymadan önce
1-2 dk bekleyin. Sonrada zarif tutuşunuz ile pişirme kağıdı üzerinden alın.
Ezilirse de hiiiç sorun değil, sütlü tatlılarınızın üzerine özellikle Magnolia üzerine harika oluyor.
İşte,
anne tarifim ile;
BRUTTİ MA BUONİ
MALZEMELER
- 4 adet oda sıcaklığında yumurtanın akı (116gr)
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı(200 gr) toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin)
- 2 su bardağı kırık badem-fındık karışımı
HAZIRLANIŞI
Yumurta
beyazları, bir fiske tuz ile kar haline gelinceye kadar yüksek devirde
çırpılır. Yumurta aklarına toz şekerin 50gr (1/4 su bardağı) kadarı ve vanilya
eklenir ve parlak tepecikler oluşana kadar yüksek devirde karıştırmaya
devam edilir. Kar haline gelen yumurta aklarını bir tencereye aktarın. Üzerine
kalan 150 gr şekeri, badem-fındık karışımını ekleyin ve aşağıdan yukarı
katlayarak yumurta aklarına karıştırılır.
Karışımı orta ateşte 10-15 dk karıştırılarak(alttan üste katlanarak) pişirilir.
Karışım önce yayılır sonra toplanır. Toplanınca fırın tepsisine koyulacak
kıvama gelmiş demektir. Bir kaşık yardımıyla ya da sıkma poşetine koyarak
pişirme kağıdı serili tepsiye sıkın.
Önceden 140 dereceye ısıtılmış fırında 25-30dk. kurutarak pişirilir. Fırından
çıkarıp soğumasını bekledikten sonra, yiyebilirsiniz.
0 yorum: