atıştırmalık,

BRUTTİ MA BUONİ

2/19/2021 DerinliTatlar 0 Yorumlar




Benim için bir anne tarifi… İtalyan asıllı bir annenin kızıyım diyeceğim, sonra, kendim bile inanmayacağım🙈o zaman şöyle diyim de kendi kendimi ifşa edeyim. Kadıncağızın tüm tariflerini tuttuğu defter, kitap, küçük kağıtlarına varıncaya kadar alıp geldiğim için, ne yapsın o da youtube üzerinden videolar izleyip yeni tarifler deniyor. 

Eskiden, İstanbul’a rahat gelip gidebiliyorken, bir gün dedi ki size BRUTTİ MA BUONİ yapacağım, bayılacaksınız. Biz tabi bir anda ney neeeey yapacaksın da biz bayılacağız, dedik. Sonra kaş ile göz arasında yaptı ve gerçekten aşırı güzel bağımlılık yapan bir lezzet. Arada sırada yapıyorum, çünkü insan kendini alamıyor, çekirdek gibi bitene kadar gidip gelip insanın yiyesi geliyor.

İnanılmaz güzel bir lezzet. 

Brutti Ma Bouni İtalyanca da Çirkin ve iyi anlamına geliyor. Bu lezzet için bu isim! Bence karşı konulamaz bir rüya olmalı...

Yapması aslında çok kolay, sadece tek bir püf noktası var. O da sabır.

Yumurtalar kar haline getirilip, diğer malzemeler ile birleştikten sonra ocağın üzerinde karışımı ezmeden, yumurta aklarını söndürmeden sabırla katlayarak pişirmeniz gerekiyor. Yaklaşık 15-20 dk.

Bir de fırından çıktığında çok narin oluyorlar, soğutma teliniz üzerine koymadan önce 1-2 dk bekleyin. Sonrada zarif tutuşunuz ile pişirme kağıdı üzerinden alın. Ezilirse de hiiiç sorun değil, sütlü tatlılarınızın üzerine özellikle Magnolia üzerine harika oluyor.

İşte, anne tarifim ile;

BRUTTİ MA BUONİ
MALZEMELER

  • 4 adet oda sıcaklığında yumurtanın akı (116gr)
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı(200 gr) toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilin)
  • 2 su bardağı kırık badem-fındık karışımı

HAZIRLANIŞI

Yumurta beyazları, bir fiske tuz ile kar haline gelinceye kadar yüksek devirde çırpılır. Yumurta aklarına toz şekerin 50gr (1/4 su bardağı) kadarı ve vanilya eklenir ve parlak tepecikler oluşana  kadar yüksek devirde karıştırmaya devam edilir. Kar haline gelen yumurta aklarını bir tencereye aktarın. Üzerine kalan 150 gr şekeri, badem-fındık karışımını ekleyin ve aşağıdan yukarı katlayarak yumurta aklarına karıştırılır.
Karışımı orta ateşte 10-15 dk karıştırılarak(alttan üste katlanarak) pişirilir. Karışım önce yayılır sonra toplanır. Toplanınca fırın tepsisine koyulacak kıvama gelmiş demektir. Bir kaşık yardımıyla ya da sıkma poşetine koyarak pişirme kağıdı serili tepsiye sıkın. 
Önceden 140 dereceye ısıtılmış fırında 25-30dk. kurutarak pişirilir. Fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra, yiyebilirsiniz.

                                

0 yorum: