Çay Saati,

Kızılcık Sosunda Poşe Armutlu Pavlova

2/12/2021 DerinliTatlar 0 Yorumlar

  


Her zaman yeniden başlamak duygusu

Doğuyor içimde
Her uyanışımda

Düşmanlarımı bağışlıyorum
Daha çok seviyorum dostlarımı
Her uyanışımda” Ataol Behramoğlu’ nun şiirinden bir alıntı ile başlamak istedim bugün… Günaydınlar. Yakın zaman #tbt si yapmak ve #mevsimindeyemekekim etkinliğinin 6. Sı için yaptığım bir başka tatlı tarifi paylaşmak istedim, sizlerle. Biraz uzun o yüzden sözü çok uzatmadan tarife geçeceğim, keyifte kalın.

Kızılcık Sosunda Poşe Armutlu Pavlova

Poşe Armut İçin;

4 adet orta boy kabukları soyulmuş Armut

1 paket vanilin (ya da2-3 damla vanilya özütü)

1 lt su

3 su brd kızılcık suyu

¾ su brd toz şeker

¼ su brd kırmızı şarap(isteğe bağlı)

Pavlova İçin;
4 adet oda sıcaklığında yumurtanın beyazı
1 su bardağı toz şeker
3 çay kaşığı nişasta
2-3 damla sirke ya da limon suyu 
1 paket vanilin
Bir tutam tuz
Krema İçin
200 gr Pınar Labne Peyniri
3 yemek kaşığı pudra şekeri 
1/2 paket krema

Kızılcık Sosu;

·         1/2 fincan su

·         1/2 bardak beyaz şeker

·         2 bardak taze veya dondurulmuş kızılcık


Hazırlanışı 

Kızılcık sosu için: Tüm malzemeleri orta boy bir sos tenceresine koyun ve iyice karıştırın. Yüksek sıcaklıkta kaynadıktan sonra,  karıştırın, düşük ısıda ara sıra karıştırarak pişirin. Kızılcıkların bir kısmı patlayana ve sos koyulaşana kadar pişirin. Hemen kullanmayacaksanız, yüzeyinin kabuklanmaması için, üzerini örtün ve soğutun.

Poşe Armut İçin; Şeker, vanilin, su ve kızılcık suyunu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kabukları soyulmuş armutları, kaynayan karışımın içine, sapları hariç tamamen suyun içinde, kalacak şekilde yerleştirin. 25 dk , armutlar yumuşayana kadar pişirin. Dikkat çok yumuşamaması lazım, çatal ya da daha az delik için kürdan ile kontrol edebilirsiniz. Pişen armutları servis zamanına kadar bir tabağa alıp bekletin.
Pavlova için; Oda sıcaklığında ki yumurta aklarını ve toz şekeri karıştırma kabında iyice karıştırın. Nişasta, limon suyu, vanilin ve tuzu da ekleyin ve biraz daha karıştırın. Hep aynı yöne ve bıraktığımızda hiç şekli bozulmayacak şekilde karıştırmalısınız
😉 Karışıma yuvarlak(23 cm) şekil vererek, fırın tepsinize yayın. 150 derece önceden ısıttığınız fırının sıcaklığını 110 dereceye düşürün ve 1 saat 15 dakika pişirin.

Krema için; tüm malzemeleri karıştırma kabına alın, iyice karıştırın. Soğuması için buzdolabında bekletin.

Montaj; Pişen mereng/ler oda sıcaklığına geldiğinde bir mereng katmanının üzerine krema, kızılcık suyunda pişirdiğiniz poşe armutları koyun. Üzerine hazırladığınız kızılcık sosunu gezdirin. Hemen servis yapabileceğiniz gibi 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra da servis edebilirsiniz😉 Söylemesi ayıp ama ben kendimi tutamayıp söyleyeceğim, Pavlovalarım meşhurdur, biraz…

0 yorum: