Sağlıklı Yemekler

İlikli Kemik Suyuna Mantarlı Yulaf Ezmesi

2/12/2021 DerinliTatlar 1 Yorumlar

  


Kar mutlusu, DerinliTatlar’ dan kocaman bir M E R H A B A…

Her yer kartpostal gibi, inanılmaz güzel…

Nereye baksam ayrı dalıp gidiyorum; yüzümde harika bir gülümseme gözümün önünden geçen güzel kar anılarıyla…

Tüm kuzenler, koca bir tahta merdivene peşi sıra dizilip yamacın başından aşağıya bahçenin çitlerine vurup, etrafa savrulana kadar defalarca kaymamız. Büyüyüp, anne olmuş hani ağır olmam gerekirken çocuklar gibi bebeğimi de sıkı sıkı sırtıma tutturup, kaymam ve arkadan gelen “anneeee, kaymak çok güzel bi’ şimiş” çığlıklarıyla mutlu olmam… Neler  var neler…

 

Karın, o, sade büyüleyici güzelliğini bu hafta sonu bir kez daha yaşadık. Selfiler, poz poz fotoğraflar çektik, salepleri bozaları şöööle pencere kenarında usul usul yağan karı seyrederken, içtik.

 

Kış güneşi yüzünü gösterdiğine, kartpostallık görüntülere şıpır şıpır eriyen karların sesi eklenmeye başladığına göre biz de hafiften aldığımız kalorileri usul usul verelim. Çok beğenerek ve her seferinde farklı şekillerde lezzetlendirerek yaptığım bu tarifi @dy sayfasında görmüştüm. Kendime göre ufak tefek değişiklikler yaptığım, tarif, akşam yemekleri için nefis bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Eminim sizler de çok seveceksiniz, sözüm özellikle öğünlerine dikkat edenlere.

MALZEMELER

1 Çay Bardağı Yulaf Ezmesi

6-7 adet Mantar(İstiridye, kültür, kestane…)

2-3 yemek kaşığı et suyu

Su

Yeşillik(taze soğan, taze kekik, maydanoz)

Tuz, karabiber, pul biber

HAZIRLANIŞI

Mantarları güzelce yıkadıktan sonra dilimleyerek hafif zeytinyağında soteleyin. Bu aşamada sarımsak ilave edebilirsiniz. Sotelenen mantarları tavadan alın ve aynı tavaya yulaf ezmesi, ilikli kemik suyu ve yulaf ezmelerinin üzerini hafif geçecek kadar su koyun. Yulaflar suyunu çekene kadar pişirin. En son mantarları yulaf ezmelerinin üzerine ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kapatın. Eklemek istediğiniz yeşillikleri ekleyerek hafifçe tüm malzemeleri karıştırın. Yemeğimiz hazır, tabakladıktan sonra üzerine parmesan peyniri ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.


                                                         

1 yorum:

  1. Bunu yiyen adam gerçekten hiç hastalanmaz. İlik suyu zaten başlı başına bir şifa kaynağı. Mantar desen öyle. Görünce canım istedi vallahi

    YanıtlaSil